Translate

17 Ekim 2012 Çarşamba

BANANA BREAD 'MUZLU EKMEK'



Uzunca bir dönem reklam ajansı’nda birlikte çalıştığım sevgili Ömür’ün özel isteği üzerine birazdan tarifini vereceğim Banana Bread  ‘Muzlu Ekmeği’ yaptım. Aslında o benden muzlu kek tarifi istemişti ama ben ne zamandır aklımda olan bu tarifi denemek istiyordum ki bana da vesile oldu böylece. Ömür’ün de  dünya tatlısı bir kızı var, O’na da yedireceğini düşünerek biraz daha besleyici bir tarif olmasına özen gösterdim ve Muzlu Ekmeği yapmaya koyuldum. Hiç ekmekte muz olur mu dediğinizi duyar gibiyim şu an. Oluyormuş işte. Eğer yabancı yemek sitelerini ve kitaplarını biraz karıştırıyorsanız meyveli ekmek tariflerine mutlaka rastlamışsınızdır. Özellikle Banana Bread oldukça popüler bir tarif. İçinde şeker yok, bal ve pekmez var. Ben kendi yaptığımız elma pekmezini kullandım. Siz eğer bulamazsanız istediğiniz başka bir çeşit pekmez de kullanabilirsiniz.  Tek başına çayın yanında tüketilebileceği gibi, sabahları eğer siz de benim gibi tatlı ve tuzluyu karıştırmayı sevenlerdenseniz bir parça peynirle bile tüketebilirsiniz. Ancak uyarıyorum, kek gibi ağızda dağılmıyor, ekmek gibi biraz daha yoğun bir yapıya sahip. Henüz denemedim ama French tost yapılırsa güzel olur diye düşünüyorum. Üzerine reçel, nutella vb. sürülüp de tüketilebilir. (Lakin biz Nutella ile denedik J, gayet güzel oluyor) Hatta içine biraz da ceviz katılabilir.

Neyse sonuç olarak Ömür’cüğüm sen benden Muzlu kek tarifi istedin ama ben Muzlu ekmek tarifi verdim. Biraz farklı oldu ama umarım güzel kızın ve sen beğenirsiniz. Yok ben illaki kek tarifi istiyorum diyorsan onu da yapıp sana tarifini veririm söz.  

MUZLU KEK

Malzemeler:
2 su bardağı un (kepekli de kullanabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
¼ tatlı kaşığı tuz
½ su bardağı elma sosu (ben elma pekmezi kullandım, farklı bir pekmez ya da aşağıda tarifini vereceğim elma sosunu da kullanabilirsiniz.)
¾ su bardağı bal
2 yumurta(oda sıcaklığında)
3 adet ezilmiş muz

Yapılışı:
Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Kabartma tozu, un ve tuzu bir kaba eleyin. Başka bir kapta elma sosu ve balı birlikte çırpın.  Yumurta ve muzu ekleyip iyice karıştırın. Unlu karışımı da ekleyip çırpmaya devam edin.
Yağlayıp unladığınız kek kalıbına karışımı dökün ve 45-50 dakika kadar pişirin.

Elma sosu (Apple Souce)
2 adet elma(Kabukları soyulup, küp doğranmış)
½ limon kabuğu rendesi
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı su
Tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp altı kısık bir şekilde elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra kullanın.  Bu sosa 1 yemek kaşığı kadar şeker ve yarım tatlı kaşığı tarçın ekleyip elmalı kurabiye yapabilirsiniz.



3 yorum:

  1. Tariflerin hepsi birbirinden güzel.Blogunuzdaki tüm tarifler güzel.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, çok sevindim beğendiğinize :))

      Sil
  2. ben bu tariften yaptım gerçekten tok tutuyor umarım aynısıdır bu da

    http://nasilyapacagim.com/index.php/2015/12/28/muz-ekmegi-nasil-yapacagim/

    YanıtlaSil