Translate

13 Eylül 2012 Perşembe

KIRMIZI VE SARI BİBER DOLMASI


Kırmızı ve sarı biberleri çok seviyorum. Başlangıcından, salatasına, ana yemeğine kadar  yer aldıkları her  şeye ayrı bir tat katıyorlar.  Bu biberler, oldukça sulu ve lezzetli oldukları kadar, aynı zamanda tam bir  C vitamin deposudurlar. Özellikle kırmızı biberlerin C vitamini oranı limondan bile daha çoktur. Bulaşıcı hastalıklara karşı vücudu dirençli kılar yemeklerinize hem lezzet katar hem vitamin.

Gelin sofralarımızdan biberi, özellikle kırmızı biberi eksik etmeyelim, çorbalara, yemeklerimize mümkün olduğunca ekleyelim.

Kırmızı ve sarı dolmalık biberlerden yapılan bu yemek, farklı dolmalar yapmak isteyenler için güzel bir alternatif.




KIRMIZI VE SARI BİBER DOLMASI
4 -6 kişilik


Malzemeler:
4 adet kırmızı dolmalık biber
4 adet sarı dolmalık biber
350 gr. Kıyma
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane yaprağı
1 adet kuru soğan
1 orta boy domates
2 yemek kaşığı domates püresi ya da domates salçası
2 yemek kaşığı ince bulgur
4 yemek kaşığı sıvıyağı
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Biberlerimi saplarını kesmeden, sapları a dahil olmak üzere ortadan ikiye bölüyoruz. Çekirdeklerini temizliyoruz.
 
Dolma İçi:
Soğanı ve domatesi rendeleyelim, maydanoz, dereotu ve naneleri ince ince kıyalım. Kıymanın içine soğan, rendelenmiş domates, kıyılmış yeşillikler, 2 yemek kaşığı sıvıyağı, ince bulgur, tuz ve karabiber ekleyelim ve iyice karıştırıp dolma içimizi hazırlayalım.

Fırınımızı 190 dereceye ayarlayalım. Yarım biberlerimizin içini dolduralım ve ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizelim. Kalan sıvıyağı ve domates püresi/salçasını karıştıralım, 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip dolmaların üzerine dökelim. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatalım, bu şekilde 45 dakika pişirelim. Üzerini açıp kaşar peyniri rendesini de ekleyip 20-25 dakika kadar daha pişirelim. Pişip pişmediğini kontrol edip fırından alalım.

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder