Tabule,
besleyici, aynı zamanda lezzetli Ortadoğu, özellikle Lübnan mutfağına ait bir
salata çeşidi. Aslında bizim kısıra çok benziyor malzeme ve yapılış bakımından.
Bunda salça ve nar ekşisi yok. Diğer tüm malzemeler hemen hemen aynı. Ben
ikisini de çok seviyorum, yazın bu salata biraz daha hafif geliyor bana,
değişiklik arayanlar hemen denesin derim. İsterseniz hellim peynirsiz de
yapabilirsiniz, Hellim peynirli tarif Jamie Oliver’a ait. Ben çok beğendim,
yaptım, misafirlerim de bayıldı. İşte tarif;
IZGARA HELLİM PEYNİRLİ TABULE
Malzemeler:
2 su
bardağı ince bulgur
1
demet maydanoz
Yarım
demet taze nane yaprağı
5-6
dal taze soğan
2
orta boy domates
10
adet marul yaprağı (6-7 tanesi salatanın içine, geri kalanı bütün olarak servis
tabağına konulacak)
2
yemek kaşığı dolmalık çam fıstığı
1
adet limon suyu
3
yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,
karabiber, kimyon
İstenilen
miktarda dilimlenmiş hellim peyniri
Yapılışı:
Öncelikle
bulgurumuzu üzerini kapatabileceğimiz bir kaseye koyalım ve üzerini bir parmak
geçecek kadar sıcak su koyup bulgurumuzu şişirelim.

Bulgurumuzun
yumuşaklığını kontrol edip karıştıralım, biraz soğuyunca içine yeşillikleri ve
domatesi ekleyelim. Zeytinyağı, limon suyu, tuz karıştırıp salataya dökelim,diğer baharatları
ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
Servis
tabağına önce bütün marulları dizelim, salatayı koyup üzerine ızgara
hellim peynirlerini dizelim. Kavrulmuş
fıstıkları dökelim.
Afiyet
olsun...
Güzel paylaşım için teşekkürler, ve faydalı bilgileriniz için...
YanıtlaSilRica ederim, ben teşekkür ederim...
Sil