Uzunca bir dönem reklam ajansı’nda
birlikte çalıştığım sevgili Ömür’ün özel isteği üzerine birazdan tarifini
vereceğim Banana Bread ‘Muzlu Ekmeği’ yaptım. Aslında o benden
muzlu kek tarifi istemişti ama ben ne zamandır aklımda olan bu tarifi denemek
istiyordum ki bana da vesile oldu böylece. Ömür’ün de dünya tatlısı bir kızı var, O’na da
yedireceğini düşünerek biraz daha besleyici bir tarif olmasına özen gösterdim
ve Muzlu Ekmeği yapmaya koyuldum. Hiç ekmekte muz olur mu dediğinizi duyar
gibiyim şu an. Oluyormuş işte. Eğer yabancı yemek sitelerini ve kitaplarını
biraz karıştırıyorsanız meyveli ekmek tariflerine mutlaka rastlamışsınızdır.
Özellikle Banana Bread oldukça popüler bir tarif. İçinde şeker yok, bal ve
pekmez var. Ben kendi yaptığımız elma pekmezini kullandım. Siz eğer
bulamazsanız istediğiniz başka bir çeşit pekmez de kullanabilirsiniz. Tek başına çayın yanında tüketilebileceği
gibi, sabahları eğer siz de benim gibi tatlı ve tuzluyu karıştırmayı
sevenlerdenseniz bir parça peynirle bile tüketebilirsiniz. Ancak uyarıyorum, kek
gibi ağızda dağılmıyor, ekmek gibi biraz daha yoğun bir yapıya sahip. Henüz
denemedim ama French tost yapılırsa güzel olur diye düşünüyorum. Üzerine reçel,
nutella vb. sürülüp de tüketilebilir. (Lakin biz Nutella ile denedik J, gayet güzel oluyor) Hatta içine biraz da ceviz katılabilir.
Neyse sonuç olarak Ömür’cüğüm sen
benden Muzlu kek tarifi istedin ama ben Muzlu ekmek tarifi verdim. Biraz farklı
oldu ama umarım güzel kızın ve sen beğenirsiniz. Yok ben illaki kek tarifi
istiyorum diyorsan onu da yapıp sana tarifini veririm söz.
Malzemeler:
2 su bardağı un (kepekli de
kullanabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
¼ tatlı kaşığı tuz
½ su bardağı elma sosu (ben elma
pekmezi kullandım, farklı bir pekmez ya da aşağıda tarifini vereceğim elma
sosunu da kullanabilirsiniz.)
¾ su bardağı bal
2 yumurta(oda sıcaklığında)
3 adet ezilmiş muz
Yapılışı:
Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.
Kabartma tozu, un ve tuzu bir kaba eleyin. Başka bir kapta elma sosu ve balı
birlikte çırpın. Yumurta ve muzu ekleyip
iyice karıştırın. Unlu karışımı da ekleyip çırpmaya devam edin.
Yağlayıp unladığınız kek kalıbına
karışımı dökün ve 45-50 dakika kadar pişirin.
Elma sosu (Apple Souce)
2 adet elma(Kabukları soyulup, küp
doğranmış)
½ limon kabuğu rendesi
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı su
Tüm malzemeleri küçük bir tencereye
alıp altı kısık bir şekilde elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan
sonra kullanın. Bu sosa 1 yemek kaşığı
kadar şeker ve yarım tatlı kaşığı tarçın ekleyip elmalı kurabiye
yapabilirsiniz.
Tariflerin hepsi birbirinden güzel.Blogunuzdaki tüm tarifler güzel.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler, çok sevindim beğendiğinize :))
Silben bu tariften yaptım gerçekten tok tutuyor umarım aynısıdır bu da
YanıtlaSilhttp://nasilyapacagim.com/index.php/2015/12/28/muz-ekmegi-nasil-yapacagim/