.jpg)
Hemen her türlü yemek çeşidinde, farklı pişirme teknikleri kullanarak maksimum düzeyde sebze tüketmeye ve ev halkına da tükettirmeye özen gösteririm. Yazın zeytinyağlılara ağırlık verirken, kışın biraz daha sıcak yemeklerde tüketmeyi tercih ederiz genellikle sebzelerimizi. Yemek yapacağım zaman öncelikle bakarım şöyle bir dolabıma, elimde hangi malzemeler var, hangisi önce alındı, hangisi çabuk bozulabilir. Bunlara göre planlarım hemen menümü. İşte evdeki karnabahar stoğunun biraz fazlaca olmasından dolayı pişirilen ve bundan sonra da pişirileceğine oldukça emin olunan bir çorba tarifi. Yemek davetlerinizde misafirlerinize ikram etmenizi öneririm, inanın oldukça övgü alabilirsiniz.
İPEKSİ KARNABAHAR ÇORBASI
Malzemeler:
1 orta boy
karnabahar
1 orta boy soğan
(küp şeklinde doğranmış)
2 diş sarımsak
(İnce dilimlenmiş)
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
Tavuk suyu / Su
Tuz, karabiber
Rendelenmiş
parmesan peyniri (İsteğe bağlı)
Garnitür için:
3-4 çicek
haşlanmış karnabahar
2 yemek kaşığı
ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı
zeytinyağı
Yapılışı:
Soğan ve sarımsakları
zeytinyağında renkleri değişmeyecek şekilde soteleyin. İçine çiçeklerine
ayırdığınız karnabaharları atın ve biraz daha soteleyin. Üzerini geçecek kadar
tavuk suyunu dökün ve karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra
blendırdan geçirin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
İsteğe bağlı
olarak tencerenin içine rendelenmiş parmesan peyniri ekleyebilir, ya da
serviste tabaklara koyabilirsiniz.
Garnitür:
Çorbayı
blendırdan geçirmeden önce servis edilecek kişi sayısına göre kişi başına 2
küçük çiçek düşecek şekilde haşlanmış karnabaharlarınızı ayırın. Bir tavada yağı
kızdırın, karnabahar ve maydanozları birlikte soteleyin. Servis sırasında
çorbanızın üzerine koyun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder