Translate

26 Kasım 2013 Salı

İPEKSİ KARNABAHAR ÇORBASI








Hemen her türlü yemek çeşidinde, farklı pişirme teknikleri kullanarak maksimum düzeyde sebze tüketmeye ve ev halkına da tükettirmeye özen gösteririm.  Yazın zeytinyağlılara ağırlık verirken, kışın biraz daha sıcak yemeklerde tüketmeyi tercih ederiz genellikle sebzelerimizi.  Yemek yapacağım zaman öncelikle bakarım şöyle bir dolabıma, elimde hangi malzemeler var, hangisi önce alındı, hangisi çabuk bozulabilir. Bunlara göre planlarım hemen menümü. İşte evdeki karnabahar stoğunun biraz fazlaca olmasından dolayı pişirilen ve bundan sonra da pişirileceğine oldukça emin olunan bir çorba tarifi.  Yemek davetlerinizde misafirlerinize ikram etmenizi öneririm, inanın oldukça övgü alabilirsiniz. 


İPEKSİ KARNABAHAR ÇORBASI

Malzemeler:

1 orta boy karnabahar
1 orta boy soğan (küp şeklinde doğranmış)
2 diş sarımsak (İnce dilimlenmiş)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuk suyu / Su
Tuz, karabiber
Rendelenmiş parmesan peyniri (İsteğe bağlı)

Garnitür için:
3-4 çicek haşlanmış karnabahar
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Soğan ve sarımsakları zeytinyağında renkleri değişmeyecek şekilde soteleyin. İçine çiçeklerine ayırdığınız karnabaharları atın ve biraz daha soteleyin. Üzerini geçecek kadar tavuk suyunu dökün ve karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra blendırdan geçirin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
İsteğe bağlı olarak tencerenin içine rendelenmiş parmesan peyniri ekleyebilir, ya da serviste tabaklara koyabilirsiniz.

Garnitür:
Çorbayı blendırdan geçirmeden önce servis edilecek kişi sayısına göre kişi başına 2 küçük çiçek düşecek şekilde haşlanmış karnabaharlarınızı ayırın. Bir tavada yağı kızdırın, karnabahar ve maydanozları birlikte soteleyin. Servis sırasında çorbanızın üzerine koyun.

AFİYET OLSUN...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder