ETLİ SEBZE ÇORBASI (VEGETABLE BEEF
SOUP)
Aslında başlığı atarken epey bir
düşündüm. Eşimin özel isteği üzerine yaptığım bu çorbayı Amerikalılar oldukça
fazla tüketirler. İçinde bolca sebze ve et var. Bu yüzden de ana öğün yerine geçecek kadar
besleyici. Aynı zamanda da gerçekten çok lezzetli. Bizim mutfağımızda et ve
sebzenin birlikte kullanıldığı yemek çeşitleri oldukça fazla. Bence tek farkı
kullanılan baharatlar. Kullanılacak
baharatlara siz kendi damak tadınıza göre karar verebilirsiniz tabii ki. Hatta
sebzelere de... Ben mısır, bezelye, havuç, kereviz sapı, patates kullandım. Her
türlü sebzenin de yakışacağına inanıyorum.
Malzemeler:
3-4
adet kereviz sapı
2 adet patates
1 büyük soğan
1 su bardağı bezelye
1 büyük havuç
1 su bardağı konserve mısır tanesi
2 adet küp şeklinde doğranmış domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2-3 diş sarımsak
3 adet et bulyon ya da et suyu
1 adet defne yaprağı
1-2 dal taze kekik (Kuru da
kullanabilirsiniz)
Sıvıyağı
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber,
kimyon
Yapılışı:
Sebzeleri istediğiniz büyüklük ve
şekilde doğrayın.
Genişçe bir tencerede sıvıyağını
kızdırın, önce etleri suyunu salıp tekrar çekene dek pişirin. Etleri bir süzgeç
yardımıyla çıkartıp aynı yağda (gerekirsa bir miktar daha yağ ilave
edebilirsiniz) soğanları hafif yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra sırasıyla
sarımsak, havuç, kerevizleri atıp bir kaç dakika daha kavurun. Etleri ekleyin.
Salçayı koyun, hafifçe döndürüp doğranmış domatesi ekleyin. (Doğramadan önce
domatesin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın.) Domatesler de hafifçe
yumuşayınca suyu ya da et suyunu ekleyin. (İstediğiniz kıvama göre suyun miktarına
siz karar verin) Su ekliyorsanız et bulyon ile tatlandırın.
Daha sonra tuz ve dilediğiniz
baharatı, defne yaprağı, bezelye ve
mısırları da ekleyip çok kısık ateşte etler tamamen yumuşayıncaya kadar
pişirin. (En az 1 saat) Çorbanızın tadına bakın, gerekirse bir miktar daha
baharat ilave edin.
Ben büyük marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz yan taraftaki
resimde gördüğünüz baharat karışımlarını kullandım.
Oldukça lezzetli. Izgaralarda, çorbalarda, her türlü
yemekte kullanabilirsiniz.
Çorbanın kıvamını biraz daha artırmak
için 1 çorba kaşığı nişastayı yarım
bardak suda eritin.. Çorbanın suyundan bir miktar alıp nişastalı karışıma ilave
edin ve iyice karıştırıp karışımı çorbaya bir taraftan karıştırarak yavaşça
dökün.
Afiyet olsun....
Çok teşekkürler :)) Sevgiler,
YanıtlaSilÇok Güzel Bloğunuz var 50. takipçi benim. bende beklerim bloğuma, Selam ve sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Gülden Hn. Sevgiler,
Sil