Minik köfteler için:
500 gr. Kıyma
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
2 yemek kaşığı un
tuz
Karabiber
1 adet havuç (küp şeklinde doğranmış)
2 adet orta boy patates (küp şeklinde
doğranmış)
1 su bardağı bezelye
2 adet rendelenmiş domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 su bardağı tavuk suyu ya da su
(çorbanın yoğunluğunu kendiniz ayarlayabilirsiniz.)
Yapılışı:
Köfte için tüm malzemeleri yoğurun ve
minik köfteler yuvarlayın. Yuvarladığınız köfteleri üzerine un serpilmiş bir
tepsiye koyun. Tepsiyi sallayıp unun tüm köftelere bulanmasını sağlayın.
Diğer taraftan zeytinyağını kızdırın. Önce havuçları sonra köfteleri kızartın. Rendelenmiş domatesi ekleyip tencerenin üstünü kapatıp bir kaç dakika pişirin. Daha sonra sıcak su, patates ve bezelyeleri ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerinde doğranmış dereotu ya da maydanoz ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder