Translate

15 Temmuz 2013 Pazartesi

FIRINDA İMAM BAYILDI





Malzemeler:
7-8 adet küçük boy patlıcan
4-5 adet orta boy soğan
3 adet küp şeklinde doğranmış domates (kabukları soyulmuş)
8-9 diş sarımsak
7-8 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
Zeytinyağı

Yapılışı:
Patlıcanları saplarını kesmeden alacalı soyun. Sapların sadece kenarlarını alın. Ortalarından boylamasına bir çizik atın ve tuzlu suda en az 15 dakika bekletin. Daha sonra derin bir tavaya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı döküp kızdırın ve kuruladığınız patlıcanları döndürerek kızartın. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra kağıt havlu üzerine alın.

Diğer taraftan soğanları ay şeklinde doğrayın. 2 kaşık zeytinyağında yumuşayıncaya kadar soteleyin. Soğanlar sotelenirken ortadan ikiye bölünmüş sarımsakları da ekleyin. Toz şeker, tuz ve domatesleri de ekleyip bir kaç dakika pişirip ocağı kapatın. Patlıcanları bir fırın kabına alın. Çizik attığınız yerden nazikçe ortasını açıp soğanlı içi paylaştırın. Soğanlı karışımın suyunu da fırın kabına dökün. Patlıcanların üzerine sivri biberleri koyup zeytinyağı gezdirin. Fırın kabını alüminyum folyo ile kaplayıp önce 30 dakika, folyoyu alıp 15 dakika daha pişirin.  Patlıcanlar iyice yumuşadıktan ve üzerleri kızardıktan sonra fırından çıkartın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder