Malzemeler:
7-8 adet küçük boy patlıcan
4-5 adet orta boy soğan
3 adet küp şeklinde doğranmış domates (kabukları soyulmuş)
8-9 diş sarımsak
7-8 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
Zeytinyağı
Patlıcanları saplarını kesmeden alacalı
soyun. Sapların sadece kenarlarını alın. Ortalarından boylamasına bir çizik
atın ve tuzlu suda en az 15 dakika bekletin. Daha sonra derin bir tavaya 3-4
yemek kaşığı zeytinyağı döküp kızdırın ve kuruladığınız patlıcanları döndürerek
kızartın. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra kağıt havlu üzerine alın.
Diğer taraftan soğanları ay şeklinde
doğrayın. 2 kaşık zeytinyağında yumuşayıncaya kadar soteleyin. Soğanlar
sotelenirken ortadan ikiye bölünmüş sarımsakları da ekleyin. Toz şeker, tuz ve
domatesleri de ekleyip bir kaç dakika pişirip ocağı kapatın. Patlıcanları bir
fırın kabına alın. Çizik attığınız yerden nazikçe ortasını açıp soğanlı içi
paylaştırın. Soğanlı karışımın suyunu da fırın kabına dökün. Patlıcanların
üzerine sivri biberleri koyup zeytinyağı gezdirin. Fırın kabını alüminyum folyo
ile kaplayıp önce 30 dakika, folyoyu alıp 15 dakika daha pişirin. Patlıcanlar iyice yumuşadıktan ve üzerleri
kızardıktan sonra fırından çıkartın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve
üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder