Bu benim en sevdiğim yaz sebzelerinden olan
kabak ile sık yaptığım yemeklerden bir tanesi. Üstelik çocuklarda bayılıyor. Hem
çok hafif hem de çok besleyici.
Malzemeler:
1 kg. sakız kabak
150 gr. Kıyma
1 orta boy soğan (Küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı domates salçası
(Organik)
2 orta boy domates rendesi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Fesleğenli yoğurt için;
1 su bardağı yoğurt
1 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı ince doğranmış taze
fesleğen
Tuz
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını tırtıklı bir
doğrama bıçağıyla sıyırın. Kabakları enlemesine ortadan ikiye kesip ince ince
dilimleyin. Zeytinyağını tencereye dökün ve soğanları pembeleşinceye kadar
kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile
tatlandırın. Doğranmış kabakları ekleyip devamlı çevirerek yaklaşık 10 dakika
kadar kavurun. Salçayı ve domates suyunu ekleyin. Bir kaç dakika daha kavurun
ve 1 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık
10 dakika pişirin.
Fesleğenli Yoğurt
Yoğurdu çırpıp içine dövülmüş sarımsak
ve doğranmış fesleğeni ekleyip karıştırın. Bir tutam tuz ile tatlandırın. Küçük bir kaseye alıp üzerini minik fesleğen
yapraklarıyla süsleyin.
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Sizin de bloğunuz çok güzel, ellerinize sağlık. Ben de size geldim bu arada :)) Sevgiler :))
Siltarifleri özlemiştik çok leziz gözüküyor ....
YanıtlaSilmüsait bir zamanda bu yemeğin neyran versiyonunu yazacağım....
Bekliyorum, sevgiler...
SilMerhabalar Burcu hanım,
YanıtlaSilBloğunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim. Ellerinize sağlık hepsi harika lezzetler.
Sizi izlemeye aldım :)) Bana da beklerim: http://fatoscatadlar.blogspot.com/
İzmir'den kucak dolusu sevgiler...
Çok teşekkür ederim, sizin bloğunuzu da inceledim, çok güzel şeyler yapmışsınız, sizin de ellerinize sağlık. Sevgiler...
Sil