Bu dilimler aynı ekmek gibi yumuşacık,
ister çayın yanında, ister soğuk bir kadehin yanına peynirle birlikte servis
yapabilirsiniz.
KEPEKLİ VE TAZE BAHARATLI DİLİMLER
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 su bardağı kepekli un
1,5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
1 yemek kaşığı ince doğranmış taze
soğan
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı susam
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Fırını 170 derecede ısıtın. Yumurta ve
susam dışındaki tüm malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurun. Hamuru 15-20 cm.
çapında şekillendirin. Üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün ve susam serpip
dilimleyin.
Fırında 15-20 dakika pişirin. Tepsiyi
fırından çıkardıktan sonra dilimleri soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder