Translate

27 Haziran 2013 Perşembe

KEPEKLİ VE TAZE BAHARATLI DİLİMLER




Bu dilimler aynı ekmek gibi yumuşacık, ister çayın yanında, ister soğuk bir kadehin yanına peynirle birlikte servis yapabilirsiniz.  

KEPEKLİ VE TAZE BAHARATLI DİLİMLER

Malzemeler:

3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 su bardağı kepekli un
1,5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
1 yemek kaşığı ince doğranmış taze soğan

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı susam
1 adet yumurta sarısı
 
Yapılışı:
Fırını 170 derecede ısıtın. Yumurta ve susam dışındaki tüm malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurun. Hamuru 15-20 cm. çapında şekillendirin. Üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün ve susam serpip dilimleyin.

Fırında 15-20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra dilimleri soğumaya bırakın.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder