Herkesin rüya pastası, tutkusu değil
midir çikolatalı pasta? Çikolata adını duyar duymaz bile kimileri için akan
sular durur bilirim... Siz de ‘ah bir çikolatalı pasta olsa da yesem’
diyenlerdenseniz sık sık, bu tarif tam size göre. Olsa da yesem demelere son
verdirecek bu tarifin ne kadar pratik olduğunu anlayınca eminim ki çok
şaşıracaksınız ve adeta müdavimi olacaksınız. Aslında iyi mi ettim, kötü mü
ettim bu tarifi paylaşmakla bilinmez ama; neyse bir deneyin bakalım ;))
ÇİKOLATALI PASTA
Malzemeler:
125 gr. Tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta beyazı
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı karbonat
Yarım su bardağı kakao
Yarım su bardağı süt
5 çorba kaşığı portakal suyu
Krema için:
Yarım su bardağı pudra şekeri
4 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
Yapılışı:
Fırını 180 dereceye ısıtın. Kek
kalıbını yağlayın. (kelepçeli kalıp kullanabilirsiniz) tereyağı ve pudra
şekerini rengi beyazlaşıncaya kadar çırpın. Diğer tüm malzemeleri de ekleyerek
karıştırıp, kalıba dökün. 45 dakika
kadar sonra bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Fırından alıp
ılınınca keki kalıbından çıkartın.
Diğer taraftan eritilmiş tereyağı,
pudra şekeri, kakao ve sütü bir kapta çırparak yoğunlaştırın ve pastanın
kremasını hazırlayın. Bir bıçak ya da
spatula yardımıyla kekin üzerine sürün. En az yarım saat buzdolabında
beklettikten sonra servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder