Baharın gelmesiyle birlikte bırakın bizleri, evlerimizin havası da
değişmeye başlıyor. Daha fazla renk
istiyoruz etrafımızda, şöyle pembeler, morlar, yeşiller. Bunu da gerek
kıyafetlerimize, gerek aksesuarlarımıza, gerekse de evimizin bir çok köşesine
yansıtıyoruz. Daha fazla çiçek almaya
başlıyoruz evlerimize, rengarenk çiçekler ekiyoruz saksılarımıza,
bahçelerimize. Ve içimiz kıpır kıpır,
herşeyi yapmaya daha hevesli.
Bir yemek yazarı ve stilisti olarak benim bu hissettiklerimi en çok
yansıttığım yer tabii ki de yaptığım
yemekleri stilize edip çektiğim kareler...
HAVUÇLU, TARÇINLI MUFFİN
Malzemeler:
3 adet oda
sıcaklığında yumurta
1 çay bardağı toz
şeker
1 çay bardağı
sıvıyağı
2 su bardağı
rendelenmiş havuç (Rendenin ince tarafıyla)
1 tatlı kaşığı toz
tarçın
1 çay bardağı
dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı
portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma
tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı
pudra şekeri (Üzerine serpmek için)
Yapılışı:
Derin bir kabın
içerisine yumurtaları kırın, toz şekeri ekleyip önce mikserin düşük daha sonra
yüksek devrinde 3-4 dakika kadar çırpın. Sıvı yağı, rendelenmiş havucu,
dövülmüş ceviz, portakal kabuğu rendesi ve toz tarçını da ekleyip tüm
malzemeleri karıştırın. Diğer taraftan
un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin ve şekerli karışıma ekleyip 3-4
dakika daha çırpın.
Muffin kağıtlarını
muffin kalıbına koyun ve karışımı paylaştırın. (Muffin kağıtlarının yarısını
geçecek şekilde) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Ilındıktan sonra kalıptan çıkartıp üzerine pudra şekeri serpin.
Yemek sever not: Yaklaşık 19-20 adet muffin çıkıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder