Translate

28 Mart 2013 Perşembe

HAVUÇLU, TARÇINLI MUFFİN


Baharın gelmesiyle birlikte bırakın bizleri, evlerimizin havası da değişmeye başlıyor.  Daha fazla renk istiyoruz etrafımızda, şöyle pembeler, morlar, yeşiller. Bunu da gerek kıyafetlerimize, gerek aksesuarlarımıza, gerekse de evimizin bir çok köşesine yansıtıyoruz.  Daha fazla çiçek almaya başlıyoruz evlerimize, rengarenk çiçekler ekiyoruz saksılarımıza, bahçelerimize.  Ve içimiz kıpır kıpır, herşeyi yapmaya daha hevesli.

Bir yemek yazarı ve stilisti olarak benim bu hissettiklerimi en çok yansıttığım yer tabii ki de  yaptığım yemekleri stilize edip çektiğim kareler...  


HAVUÇLU, TARÇINLI MUFFİN

Malzemeler:

3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağı
2 su bardağı rendelenmiş havuç (Rendenin ince tarafıyla)
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı pudra şekeri (Üzerine serpmek için)

Yapılışı:

Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın, toz şekeri ekleyip önce mikserin düşük daha sonra yüksek devrinde 3-4 dakika kadar çırpın. Sıvı yağı, rendelenmiş havucu, dövülmüş ceviz, portakal kabuğu rendesi ve toz tarçını da ekleyip tüm malzemeleri karıştırın.  Diğer taraftan un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin ve şekerli karışıma ekleyip 3-4 dakika daha çırpın.

Muffin kağıtlarını muffin kalıbına koyun ve karışımı paylaştırın. (Muffin kağıtlarının yarısını geçecek şekilde) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkartıp üzerine pudra şekeri serpin.

Yemek sever not: Yaklaşık 19-20 adet muffin çıkıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder