Translate

18 Temmuz 2013 Perşembe

ÇİKOLATA SOSLU ISLAK KEK







Çikolata ve kek… Bir de ikisi birleşince oluşan lezzet… Tesadüfen denediğim bu tariften böylesine bir lezzetle karşılaşacağımı hiç tahmin etmezdim doğrusu.  Kekin içi nemli kaldı, üzerine de hazırladığım sosu döktüm, o da biraz çekti. Sonuç; özel günlerinizde gönül rahatlığıyla sevdiklerinize sunabileceğiniz muhteşem lezzette bir kek oldu.


Malzemeler:
Kek için:
2 su bardağı Kek un
2 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
170 gr. sıvıyağı
250 ml. Süt
2,5 yemek kaşığı kakao


Çikolata sos:
200 gr. süt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı margarin
2 çorba kaşığı kakao
80 gr. parçalanmış bitter çikolata



Yapılışı:
Fırını 160 dereceye ısıtın. (Turbo) Şeker ile yumurtayı iyice kabarana dek çırpın. Daha sonra un, sıvıyağı, süt ve kakaoyu da ekleyip 3-4 dakika daha çırpın. 25-30 cm çapında bir borcam ya da fırın kabını yağlayın. Karışımı kalıba dökün ve yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini bir kürdan ya da çöp şişi keke batırarak kontrol edin. (Hamur bulaşmıyorsa pişmiş demektir.)

Not: Kekin pişmesine yakın çikolata sosu hazırlayın.

Çikolata sos yapılışı:
Bir sos tenceresinde sütü ılıtın, pudra şekerini ekleyip eritin. Daha sonra kakaoyu ekleyin, iyice karışana dek pişirin. Ocağın altını kapatın, çikolata ve margarini ekleyip karıştırın.

Keki fırından çıkartın, üzerine kürdanla bir kaç delik açıp sosu dökün. Kek soğuduktan sonra kısa bir süre buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder