Translate

20 Ocak 2013 Pazar

BAHARATLI KARİDES SOTE


Sizde benim gibi denizden çıkan her şeyi, her şekilde yerim diyenlerdenseniz bu tarifi mutlaka deneyin derim. Size tek zor gelecek şeyin, daha önce yapmadıysanız karides ayıklamak olacağını tahmin ediyorum.  Bir kere denerseniz ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz aslında. Yok ben yine de ayıklamak istemiyorum derseniz, marketlerde satılan dondurulmuş olanları kullanabilirsiniz.
Tarif Amerika’da yaşayan çok yakın dostlarımız Silva ailesine ait. Biz yedik, beğendik, sizlerle paylaşmak istedik.

Baharatlı Karides Sote
Malzemeler:
25 adet orta boy karides

Tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı acı ya da tatlı kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı köri tozu
1
limon suyu

2 diş sarımsak
5 dal maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Karideslerin çiğ olarak başlarını kopartın ve kabuklarını soyun. Bıçağın ucuyla sırtını boydan boya çizerek, içindeki siyah bağırsağı çıkartın.  Sırtından uzunlamasına kesip yaprak gibi ikiye açın. Daha sonra karidesleri yıkayın. Limon suyu, tuz, köri ve kırmızı toz biber ile karıştırın.
Zeytinyağını ısıtın, ince kıyılmış sarımsakları soteleyin, karidesleri ekleyip hafif renk alana dek sotelemeye devam edin. Servis tabağına alıp üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve kıyılmış maydanoz serpiştirin.

1 yorum:

  1. süper basit geliyor kulağa. kocam da ben de denizden çıkan her şeyi bayıla bayıla yediğimiz ve her şeyin hızlısını sevdiğimiz için tam bizlik olmuş :). teşekkürler paylaşım için. bizim de yeme içme gezi blogumuza bekleriz.
    http://tuzvekarabiber.blogspot.com/

    YanıtlaSil