Sizde benim gibi denizden çıkan her
şeyi, her şekilde yerim diyenlerdenseniz bu tarifi mutlaka deneyin derim. Size
tek zor gelecek şeyin, daha önce yapmadıysanız karides ayıklamak olacağını
tahmin ediyorum. Bir kere denerseniz ne
kadar kolay olduğunu göreceksiniz aslında. Yok ben yine de ayıklamak
istemiyorum derseniz, marketlerde satılan dondurulmuş olanları
kullanabilirsiniz.
Tarif Amerika’da yaşayan çok yakın
dostlarımız Silva ailesine ait. Biz yedik, beğendik, sizlerle paylaşmak
istedik.
Baharatlı Karides
Sote
Malzemeler:
25 adet orta boy karides
Tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
(isteğe bağlı acı ya da tatlı kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı köri tozu
1
limon suyu
2 diş sarımsak
5 dal maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Karideslerin çiğ olarak başlarını
kopartın ve kabuklarını soyun. Bıçağın ucuyla sırtını boydan boya çizerek,
içindeki siyah bağırsağı çıkartın.
Sırtından uzunlamasına kesip yaprak gibi ikiye açın. Daha sonra karidesleri
yıkayın. Limon suyu, tuz, köri ve kırmızı toz biber ile karıştırın.
Zeytinyağını ısıtın, ince kıyılmış
sarımsakları soteleyin, karidesleri ekleyip hafif renk alana dek sotelemeye
devam edin. Servis tabağına alıp üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve kıyılmış
maydanoz serpiştirin.
süper basit geliyor kulağa. kocam da ben de denizden çıkan her şeyi bayıla bayıla yediğimiz ve her şeyin hızlısını sevdiğimiz için tam bizlik olmuş :). teşekkürler paylaşım için. bizim de yeme içme gezi blogumuza bekleriz.
YanıtlaSilhttp://tuzvekarabiber.blogspot.com/