Kırmızı Fasulye
ve Mısırlı Meksika Çorbası
Biraz chili biber
(acılı Meksika biberi), biraz sarımsak, soğan, havuç, bir çok çeşit baharat…
Bunlara kırmızı Meksika fasulyesi ve mısır da ekleniyor. Lezzeti ve kokusu
muhteşem, içtikçe içiren doyurucu ve çok lezzetli bir çorba. Tek başına bir
öğün olarak bile düşünülebilir. Siz de farklı lezzetleri keşfetmeyi sevenlerdenseniz,
durmayın bir deneyin derim bu çorbayı. Meksikalılar işi biliyor gerçekten…
Malzemeler:
1 adet soğan(Küp
doğranmış)
3 diş sarımsak (İnce
doğranmış)
1 adet kırmızı
Meksika biberi (Marketlerde küçük paketlerin içinde satılıyor)(İnce doğranmış;
acı seviyorsanız içindeki çekirdekleri de ekleyin, yoksa çekirdekleri çıkartıp
kullanın)
1 adet havuç
(Küçük küp doğranmış)
2 adet domates
concasse*
1 kutu Meksika
fasulyesi(Suyu süzülüp, yıkanmış)
1 su bardağı tane
mısır
1 litre et suyu
(Suyun miktarını istediğiniz kıvama göre artırabilirsiniz.) (Ya da 2 adet et
bulyon)
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
kırmızı toz biber
1 çay kaşığı
kimyon
1 tatlı kaşığı
deniz tuzu
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
(Baharatların
oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)
Yapılışı:
Derin bir
tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip 4-5 dakika kavurun. Sonra
havuçları ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Chili biber ve sarımsakları da
ekleyip 5 dakika daha kavurun. Domates ve baharatları, tuzu ekleyin. Domatesler
yumuşayıncaya kadar pişirin. Et suyunu ya da bulyonlu suyu ekleyin. Sebzeler yumuşayınca fasulye ve mısırları
ekleyip biraz daha kaynatın ve servise hazırlayın. Yanında nacho ile servis yapabilirsiniz.
* Konkase(Concasse): Profesyonel mutfak
terminolojisinde bir çeşit doğrama tekniğidir. Sos yapımında ve yemeklerde
kullanım kolaylığı sağlayan konkase domatesi hazırlamak için, domatesin sap
kısmını çıkardıktan sonra alt taban kısmına bıçakla hafifçe artı işareti
yaparak kaynar suya atın. Kabukları hafif soyulmaya başlayana kadar yaklaşık 30
saniye kadar kaynar suda beklettikten sonra domatesleri çıkartıp buzlu soğuk
suya atın. Bu sayede kabukları kolaylıkla soyabilirsiniz. daha sonra
domatesleri dörde bölüp çekirdeklerini çıkartın ve yaklaşık 1 cm'lik küp şeklinde
doğrayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder