Translate

3 Aralık 2012 Pazartesi

KARIŞIK PEYNİRLİ KARNABAHAR MUFFİN (GLUTENSİZ)12 adet




Birazdan tarifini vereceğim atıştırmalığın vazgeçemeyeceğiniz lezzetler arasına gireceğine garanti veririm. Bazılarınızın karnabahar ya da içinde karnabahar olan  bir yiyeceğin kesinlikle favorilerim arasında olamaz dediğini duyar gibiyim, ancak kesinlikle deneyin bir kere derim. Çocuklara, büyüklere ana öğün yanında ya da çay saatinde, partide arkadaşlara, dostlara atıştırmalık olarak çekinmeden sunabileceğiniz bir tarif.  Yanında da istediğiniz bir dip sosla gerçekten bir lezzet şölenine  dönüşüyor.


Malzemeler:
4,5 su bardağı rendelenmiş karnabahar(Yıkanmış, kurutulmuş, yaklaşık 1 adet karnabahar)
3 adet yumurta beyazı
2  su bardağı peynir (Parmesan, lor, tulum peyniri olabilir, istenirse çeşitler karıştırılabilir.)
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze kekik
1/2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1/2 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağı(Karnabaharları sotelemek için)

Yapılışı:
Fırınınızı 220 dereceye ayarlayın.
Muffin kalıbınızı yağlayın. Bir tavaya sıvıyağı koyun ve karnabaharları yaklaşık 6-8 dakika soteleyin. Bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
Kalan diğer tüm malzemeleri rondoya alın ve iyice karışana kadar çektirin. Sotelenmiş karnabahar ile karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın, üzerine parmesan rendesi serpiştirin ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra kalıptan çıkarmadan 8-10 dakika bekletin. Daha sonra dikkatlice çıkartıp yanında istediğiniz bir sosla servis edin.






2 yorum:

  1. Yarın deneyeceğim çok güzel görünüyorlar bu değişik tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Biz çok beğendik, umarım siz de beğenirsiniz.

    YanıtlaSil