Birazdan tarifini
vereceğim atıştırmalığın vazgeçemeyeceğiniz lezzetler arasına gireceğine garanti
veririm. Bazılarınızın karnabahar ya da içinde karnabahar olan bir yiyeceğin kesinlikle favorilerim arasında
olamaz dediğini duyar gibiyim, ancak kesinlikle deneyin bir kere derim.
Çocuklara, büyüklere ana öğün yanında ya da çay saatinde, partide arkadaşlara,
dostlara atıştırmalık olarak çekinmeden sunabileceğiniz bir tarif. Yanında da istediğiniz bir dip sosla
gerçekten bir lezzet şölenine dönüşüyor.
Malzemeler:
4,5 su bardağı
rendelenmiş karnabahar(Yıkanmış, kurutulmuş, yaklaşık 1 adet karnabahar)
3 adet yumurta
beyazı
2 su bardağı peynir (Parmesan, lor, tulum
peyniri olabilir, istenirse çeşitler karıştırılabilir.)
2 yemek kaşığı
ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı ince
kıyılmış taze kekik
1/2 tatlı kaşığı
sarımsak tozu
1/2 çay kaşığı
karabiber
2 yemek kaşığı
sıvıyağı(Karnabaharları sotelemek için)
Yapılışı:
Fırınınızı 220
dereceye ayarlayın.
Muffin kalıbınızı
yağlayın. Bir tavaya sıvıyağı koyun ve karnabaharları yaklaşık 6-8 dakika
soteleyin. Bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
Kalan diğer tüm
malzemeleri rondoya alın ve iyice karışana kadar çektirin. Sotelenmiş
karnabahar ile karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın, üzerine
parmesan rendesi serpiştirin ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika
pişirin. Piştikten sonra kalıptan çıkarmadan 8-10 dakika bekletin. Daha sonra
dikkatlice çıkartıp yanında istediğiniz bir sosla servis edin.
Yarın deneyeceğim çok güzel görünüyorlar bu değişik tarif için teşekkürler...
YanıtlaSilBiz çok beğendik, umarım siz de beğenirsiniz.
YanıtlaSil