Pesto sos hep fesleğenden yapılacak değil ya... Bu sefer de kurutulmuş domatesden yapıldı. Malzemeler hemen hemen aynı. Sadece fesleğen ve kurutulmuş domates farklı. Lezzet ikisi içinde ayrı... Bu pestoyu 1 tabak zeytinyağının içine 1 kaşık koyarak, ya da kızarmış ekmeklerin, kıtırların üzerine sürerek aperatif olarak tüketilebilir, simitlerle birlikte çay sofranızda yer alabilir.
Hatta benim yaptığım gibi Rosto sebze çorbası veya başka istediğiniz bir çorbaya bile biraz koyabilirsiniz. Ayrı bir lezzet katacağına emin olabilirsiniz.
KURUTULMUŞ DOMATES PESTO
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı hafifçe kavrulmuş dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı kurutulmuş domates (Ben kendi kuruttuklarımızı kullandım, sıcak suda bekletip doğradım, siz yağın içinde konserve olanlardan da kullanabilirsiniz.)
3-4 yaprak fesleğen
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Önce sarımsağı rondoda ezin, daha sonra geri kalan tüm malzemeleri ekleyip ezme kıvamına gelinceye kadar makineyi çalıştırın. Gerekirse biraz daha zeytinyağı ekleyin. Hava almayan bir kaba ya da kavanoza koyup iki haftaya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
Harika bir tarif, ilk firsatta deneyecegim.
YanıtlaSilAfiyet olsun diyorum o zaman şimdiden :))
Sil