TAM BUĞDAY UNUNDAN PEYNİRLİ POĞAÇA
Malzemeler:
130
gr. Tereyağı(oda ısısında yumuşamış)
1 su
bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağı
1
tatlı kaşığı tuz
1
paket kabartma tozu
4-5
su bardağı tam buğday unu
1
adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Tereyağı,
yoğurt, sıvıyağı, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Unu eleyin. Uygun kıvama gelinceye kadar
karışıma yavaşça un ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Önce elinizle yuvarlayın, sonra iki avucunuzun arasında bastırarak hamuru
yassılaştırın. Ortasına istediğiniz çeşit peyniri rendeleyerek, ufalayarak
koyabilirsiniz. Ben tulum, beyaz ve kaşar koydum. *
Daha
sonra hamuru kapatıp avuç içimizde yuvarlayıp top şekline getirin.
Kapattığımız
kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine
fırçayla yumurta sarısı sürün ve susam, haşhaş ne istiyorsanız serpin. Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
*Kahvaltıdan artan, şekilleri bozulmuş
peynirlerinizi börek, kiş, poğaçalarınızda kullanmak üzere bir buzdolabı
poşetine koyup kullanacağınız zamana kadar derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık...sayfanı bugun kesfettım..sayfama ekledim..takıbe alıyorum senı...bende sayfama beklerım...sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSil