Translate

17 Eylül 2012 Pazartesi

YALANCI SU BÖREĞİ







YALANCI SU BÖREĞİ

Bir çok yemeğin, tatlının yalancısı olur da su böreğinin olmaz mı? Tabii ki gerçek, hakkıyla yapılmış bir su böreğinin yerini tutmaz ama yumuşacık, kabarık bir börek oluyor. Çay saatlerinde, kahvaltılarda , öğlen, akşam yemeklerinizde ailenize, misafirlerinize sunabileceğiniz bir lezzet.

Malzemeler:
4 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yumurta
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir ya da lor peyniri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:
Öncelikle bir kabın içinde süt, yoğurt ve sıvıyağını karıştırıyoruz. 3 adet yufkayı elimizle pırtık koparıp karışımın içine atıyoruz. Pırtık yufkaları bu şekilde en az 15 dakika karışımın içinde bekletiyoruz. Ayrı bir kapta peynirlerimizi kıyılmış maydanozla karıştırıyoruz.

Diğer taraftan ısıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayıp 1 adet yufkayı açık olacak şekilde yayıyoruz. Beklettiğimiz pırtık yufkaların yarısını bu yufkanın üzerine koyuyoruz. Üzerine peynirli karışımı döküyoruz, diğer kalan pırtık yufkalı karışımı üzerine koyup yufkamızı kenarlarından içeriye doğru katlıyoruz. Üzerine 1’er kaşı süt, yoğurt ve yumurtadan oluşan karışımımızı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Not: Böreğin üstü kadar tabanının da pişip pişmediğini kontrol etmeliyiz, eğer üstü pişip altı yeterince pişmemişse fırın kabını fırının tabanına yakın yerleştirmeli ve bu şekilde pişirmeye devam etmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder