YALANCI SU BÖREĞİ
Bir çok yemeğin, tatlının yalancısı
olur da su böreğinin olmaz mı? Tabii ki gerçek, hakkıyla yapılmış bir su
böreğinin yerini tutmaz ama yumuşacık, kabarık bir börek oluyor. Çay
saatlerinde, kahvaltılarda , öğlen, akşam yemeklerinizde ailenize,
misafirlerinize sunabileceğiniz bir lezzet.
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yumurta
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir ya
da lor peyniri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Öncelikle bir kabın içinde süt, yoğurt
ve sıvıyağını karıştırıyoruz. 3 adet yufkayı elimizle pırtık koparıp karışımın
içine atıyoruz. Pırtık yufkaları bu şekilde en az 15 dakika karışımın içinde
bekletiyoruz. Ayrı bir kapta peynirlerimizi kıyılmış maydanozla karıştırıyoruz.
Diğer taraftan ısıya dayanıklı bir
fırın kabını yağlayıp 1 adet yufkayı açık olacak şekilde yayıyoruz.
Beklettiğimiz pırtık yufkaların yarısını bu yufkanın üzerine koyuyoruz. Üzerine
peynirli karışımı döküyoruz, diğer kalan pırtık yufkalı karışımı üzerine koyup
yufkamızı kenarlarından içeriye doğru katlıyoruz. Üzerine 1’er kaşı süt, yoğurt
ve yumurtadan oluşan karışımımızı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece
fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Böreğin üstü kadar tabanının da
pişip pişmediğini kontrol etmeliyiz, eğer üstü pişip altı yeterince pişmemişse
fırın kabını fırının tabanına yakın yerleştirmeli ve bu şekilde pişirmeye devam
etmeliyiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder