Translate

17 Eylül 2012 Pazartesi

ANNEMİN POĞAÇASI








ANNEMİN POĞAÇASI

Herkesin çocukluğunun bir poğaçası vardır. O poğaçanın kokusu, tadı tüm poğaçalardan farklıdır, ne zaman poğaça yesek hep o tadı ararız.  Ve aynı tarifle de yapılsa yine de yok o başkaydı deriz. Çünkü ona Anne eli değmiştir.

Herkesin annesinin onunla özdeşmiş bir poğaça tarifi mutlaka vardır. Şimdi ben size benim annemin bana göre meşhur poğaçasının tarifini veriyorum. Annemin yuvarlak şekil verdiklerinin içinde sucuk, oval şekil verdiklerinde peynir olurdu hep. Ne zaman bize gelse anne hadi yapsana poğaçandan diyen benden başka anneanne poğaçanı yap diyen iki kişi daha var etrafında J Onların da meşhur anneanne poğaçası oldu artık.

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağı
125 gr. Margarin
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Yumurtanın akını hamura katmak, sarısı da daha sonra üzerine sürmek üzere sarısı ile akını birbirinden ayırın. Margarini eritin. Bir karıştırma kabında sıvıyağı, margarin, yoğurt, yumurta akı, tuz ,limon suyu, kabartma tozu karıştırın ve azar azar elenmiş unu ilave edin.  Yoğurup uygun kıvamlı bir hamur elde edin.  İçlerine, peynir, sucuk, sosis vs. koyup istediğiniz şekli verin. Hazırladığınız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder