Translate

19 Eylül 2012 Çarşamba

BADEMLİ –LİMONLU SIKMA KURABİYE






BADEMLİ –LİMONLU SIKMA KURABİYE

Malzemeler:
120 gr. Pudra şekeri (3/4 su bardağı)
180 gr. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
2 adet limon kabuğu rendesi
1 adet yumurta akı
3 su bardağı un
30 adet badem (kabukları soyulmuş çiğ badem)


Yapılışı:

Pudra şekeri ve tereyağını bir karıştırma kabında mikserle çırpın. Limon kabuğu rendesi, tuz ve yumurta akını ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın. Unu eleyip karışıma ekleyin , çok fazla yoğurmadan 1-2 dakika karıştırın.

Sıkma torbasına en büyük boy yıldız ucu takın.  Hamuru torbaya doldurun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yukarıdan aşağıya 4 cm. uzunluğunda şerit şeklinde sıkın.  Şeridin ortasına bir adet badem yerleştirin. Şeritleirn arasında sıkarken boşluk bırakmayı unutmayın.

Önceden ısıtılmış 165 derece fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirin.

Tepsiyi fırından çıkartıp soğumaya bırakın.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder