BADEMLİ –LİMONLU SIKMA KURABİYE
Malzemeler:
120 gr. Pudra şekeri (3/4 su bardağı)
180 gr. Oda sıcaklığında yumuşamış
tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
2 adet limon kabuğu rendesi
1 adet yumurta akı
3 su bardağı un
30 adet badem (kabukları soyulmuş çiğ
badem)
Yapılışı:
Pudra şekeri ve tereyağını bir
karıştırma kabında mikserle çırpın. Limon kabuğu rendesi, tuz ve yumurta akını
ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın. Unu eleyip karışıma ekleyin , çok fazla
yoğurmadan 1-2 dakika karıştırın.
Sıkma torbasına en büyük boy yıldız ucu
takın. Hamuru torbaya doldurun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yukarıdan aşağıya 4 cm. uzunluğunda şerit şeklinde sıkın.
Şeridin ortasına bir adet badem yerleştirin. Şeritleirn arasında sıkarken boşluk bırakmayı unutmayın.
Önceden ısıtılmış 165 derece fırında
yaklaşık 8-10 dakika pişirin.
Tepsiyi fırından çıkartıp soğumaya
bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder