Translate

19 Eylül 2012 Çarşamba

TIRTIL KURABİYE




Anne tıytıy kuyabiye yapsana... 

Büyük küçük hiç kimsenin hayır diyemeyeceği bir kurabiye bu gerçekten. Hani ağıza alınca hemen dağılan tarzda.  Hem yapımı da oldukça basit. Bizlere bir fincan çayın yanında, küçüklere bir bardak sütün yanında gerçekten çok iyi gidiyor. 

Piyasada hemen hemen tüm marketlerde bulabileceğiniz plastik kalıpları var. Tırtıl kurabiye kalıbı diye sorabilirsiniz. Hatta semt pazarlarında dahi satılmakta. Eğer bu kalıbınız yoksa sıkma torbanıza yıldız uç takıp yapabilirsiniz.




TIRTIL KURABİYE

Malzemeler:
1/2 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağı
2 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
Yeteri kadar un

Yapılışı:
Un, yumurta, sıvıyağı ve şekeri bir kapta  karıştırın. Vanilya ve kabartma tozunu bir miktar unla karıştırıp eleyerek karışıma ekleyin. Biraz yoğurun. Daha sonra azar azar uygun kıvama gelinceye kadar elenmiş ununuzu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamur kalıptan sıkılacağı için çok sert olmamalı, yumuşak bir kıvamda olmalıdır. Hamurun yarısına 2 yemek kaşığı elenmiş kakao koyup biraz daha yoğuralım.

Daha sonra hamuru yıldız uç takılmış sıkma torbasına doldurun ya da azar azar tırtıl uçlu kalıba koyup üstten parmakla bastırarak  4-5 cm.’lik şeritler halinde sıkalım.

Not: Sıkma torbası ince plastikten ise uç taraftan patlama riski oluyor. Kalın torba kullanılması gerekiyor.

1 yorum:

  1. harika görünüyor.arkadaşımın annesinin doğumgünü hemen yapıcam onun için ._.

    YanıtlaSil