Translate

17 Aralık 2011 Cumartesi

BİTTER ÇİKOLATALI VİENNESE KURABİYESİ






Şimdi sizlere gerçekten çok lezzetli, özellikle çikolata severlerin bayılacağı bir tarif vermek istiyorum. Kimi tariflerde İtalyan kimi tariflerde Viennese (Viyana) kurabiyesi olarak adı geçiyor.Yanında da bir fincan kahve nefiss oluyor :)) Vanilyalı ve limonlu olanı da var, onların tariflerini de daha sonra vereceğim.

Bitter Çikolatalı Viennese Kurabiyesi (25 adet)

Malzemeler:
3/4 cups / 125 gr. tereyağı( oda sıcaklığında yumuşamış)
3/4 cups / 90 gr. pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
 2 cups / 240 gr. un
1 çay kaşığı kabartma tozu
100 gr. bitter çikolata
70 gr. süt
180 gr bitter çikolata (süslemek için)

Yapılışı:
Fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim. Çikolatayı benmari usulü eritelim. Un, kabartma tozu ve vanilyayı geniş bir kaba eleyelim. Tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpalım, elediğimiz karışımı ilave edelim, 1-2 dakika daha karıştıralım. 
Krema sıkma torbasına yıldız duy takalım. Hamuru önceden hazırlana tepsilere yaklaşık 4'er cm. uzunluğunda ve W şeklinde sıkalım. 12-15 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak kurabiyeler benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılabilir ( Ki ben şiddetle tavsiye ederim)ve tekrar tepsiye dizilip çikolata donana kadar beklenilir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder