Son günlerde işlerimdeki yoğunluğumdan dolayı bu hafta semt
pazarına gidemedim, marketten de çok fazla sebze-meyve almaya elim varmıyor
açıkçası. Havalar hala sıcak yüzünü pek
göstermeye başlamadığından evde her güne bir çorba çeşidi yapılmaya devam ediyor
bir taraftan. Peki bugün ne çorbası yapacaktım. Son günlerde yaptığım çorbaları
düşündüm, bir de tabii ki evde kalan malzemeleri. Dedim ya fazla sebze çeşidim
de kalmamış. Aaa bi baktım pirinç de yok. Ama pirinç yoksa Arboria pirincim
var. (Risotto yapımında kullanılan kısa bir pirinç türü, marketlerde satılıyor)
Geçen yazdan dondurduğum bezelyem var, soğanım, sarımsağım, havucum var.
Hııımmm risotto yapsam yaparım aslında ama illaki de çorba olacak ya evde. Dur
bakayım dedim, şöyle risotto tadında ama çorba kıvamında bir şey yapayım. Hatta geçen safta Mısır Çarşısı’ndan aldığım
safrandan da biraz katarım içine diye düşündüm.
Ve sonuçta gerçekten bundan sonra çok sık pişireceğime inandığım bir
çorba çıktı ortaya. Ve adını da Safranlı, bezelyeli Risotto Çorbası koydum. Ve iste risotto corbasi tarifi.
SAFRANLI, BEZELYELİ RİSOTTO ÇORBASI
Malzemeler:
1 orta boy soğan (Küp doğranmış)
3 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
1 orta boy havuç (Küp doğranmış)
1 su bardağı bezelye
Yarım su bardağı Arboria Pirinci
(Normal pirinç de kullanabilirsiniz.)
5-6 dal kişniş (Ya da maydanoz)
1 lt, tavuk suyu
Yarım çay bardağı beyaz şarap (İsteğe
bağlı)
1 tutam safran
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı:
Derin bir tencerede soğanı ve havucu
yumuşayana kadar kavurun Sarımsağı da ekleyip biraz daha kavurun. Pirinci
ekleyip kavurmaya devam edin. Şarabı ilave edip alkolü uçurana dek biraz
pişirin. Sonra sıcak tavuk suyunu , bezelyeleri ,kıyılmış kişnişi ekleyin, tuz
ve karabiber ile tatlandırın. Diğer taraftan safranı 10 dakika kadar sıcak
suyun içinde (Ya da tavuk suyu) bekletip çorbaya ilave edin. Bir kaç dakika
daha pişirin. Üzerine bir dal kişniş
koyup servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder