Birazdan sizlerle paylaşacağım tarif hem pratik hem de sunumu çok şık bir davet yemeği. Özel günlerinizde misafirlerinizi bu tarifle çok etkileyebilirsiniz. Şöyle gümüş bir tepsi ya da ahşap kesme tahtasının üzerinde çok şık duracaktır. Yanına ızgara sebzeler ve fırında patates ile de tam bir lezzet şölenine dönüşecektir.
KARAMELİZE SOĞANLI BONFİLE
Malzemeler: (2 kişilik)
500 gr. Bonfile
1 tutam taze
kekik
1 tutam biberiye
2 yemek kaşığı
sıvıyağı
1 yemek kaşığı
soya sosu
Karamelize soğan için:
2 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı
kırmızı şarap
1 tatlı kaşığı
esmer şeker
1 tatlı kaşığı
küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı
Tuz,karabiber
Sıvıyağı, soya
sosu, kekik ve biberiyeyi bir kaba alın ve bonfileyi bir kaç saat marine edin. Diğer taraftan
soğanları piyazlık doğrayın. Bir tencereye biraz sıvıyağı koyun ve soğanları
kavurun. Daha sonra kırmızı şarap, esmer şekeri ekleyip biraz çektirdikten
sonra soğuk tereyağı ekleyin.
Yapışmaz yüzeyli kızgın
bir tavada bonfilenin tüm yüzlerini hafifçe kızartın. Daha sonra bir fırın
kabına alıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika
pişirin. Fırından çıkardıktan sonra
etinizi 10 dakika bir kağıt havlunun üzerinde bekletip karamelize soğanı etin
üzerine alın ve servis edin.
Fırında yelpaze patates
Malzemeler
2 adet orta boy
patates
2 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı
kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
Tuz, karabiber
Patateslerin
altını düz durmaları için çok hafif kesin.( İsteğe bağlı kabuklu ya da kabuksuz
hazırlanabilir.) Üst kısmını ince ince alt tarafını tam olarak kesmeden
dikkatlice kesin. Tereyağı ve sarımsağı karıştırın ve kesilmiş patates
dilimlerinin arasına paylaştırın. Ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında 30
dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder