Translate

18 Eylül 2012 Salı

TAVUK MÜCVERİ




Annemin meşhur tariflerinden bir tanesi daha. Ben başka yapana henüz rastlamadım. Kendimi bildim bileli bu mücver evimizde klasik mücverden daha fazla yapılır. Özel günler de de tüm aile eşrafı tarafından istek alır.

TAVUK MÜCVERİ

Malzemeler:
1 adet  derisiz tavuk göğsü
1 Su bardağı yıkanmış pirinç
3 yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağı

Yapılışı:
1 adet tavuk göğsünü haşlayın. Haşlandıktan sonra göğsü çıkartıp soğumaya bırakın. Aynı suda, yıkanmış 1 bardak pirinci haşlayın. Daha sonra pişen pirinci de soğutuyoruz. Tavuğu didin, içine pirinci, 3 yumurta, kasar rendesi, 2 kahve fincanı un, karabiber,tuz,1 paket kabartma tozu ekleyip karıştırın. Karışım fazla sulu olursa biraz daha un ekleyin. Bir gece buzdolabında dinlendirilirse daha kıvamlı oluyor. 1 yemek kasığı karışımdan alıp normal mücver pişirir gibi pişiriyoruz. Afiyet olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder