Translate

17 Mart 2013 Pazar

KARAMELİZE SOĞANLI BONFİLE





Birazdan sizlerle paylaşacağım tarif hem pratik hem de sunumu çok şık bir davet yemeği. Özel günlerinizde misafirlerinizi bu tarifle çok etkileyebilirsiniz. Şöyle gümüş bir tepsi ya da ahşap kesme tahtasının üzerinde çok şık duracaktır. Yanına ızgara sebzeler ve fırında patates ile de tam bir lezzet şölenine dönüşecektir.

KARAMELİZE SOĞANLI BONFİLE
Malzemeler: (2 kişilik)
500 gr. Bonfile
1 tutam taze kekik
1 tutam biberiye
2 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yemek kaşığı soya sosu

Karamelize soğan için:
 2 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı kırmızı şarap
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı
Tuz,karabiber

Sıvıyağı, soya sosu, kekik ve biberiyeyi bir kaba alın ve bonfileyi  bir kaç saat marine edin. Diğer taraftan soğanları piyazlık doğrayın. Bir tencereye biraz sıvıyağı koyun ve soğanları kavurun. Daha sonra kırmızı şarap, esmer şekeri ekleyip biraz çektirdikten sonra soğuk tereyağı ekleyin.

Yapışmaz yüzeyli kızgın bir tavada bonfilenin tüm yüzlerini hafifçe kızartın. Daha sonra bir fırın kabına alıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.  Fırından çıkardıktan sonra etinizi 10 dakika bir kağıt havlunun üzerinde bekletip karamelize soğanı etin üzerine alın ve servis edin.


Fırında yelpaze patates

Malzemeler
2 adet orta boy patates
2 diş  ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı  oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
Tuz, karabiber

Patateslerin altını düz durmaları için çok hafif kesin.( İsteğe bağlı kabuklu ya da kabuksuz hazırlanabilir.) Üst kısmını ince ince alt tarafını tam olarak kesmeden dikkatlice kesin. Tereyağı ve sarımsağı karıştırın ve kesilmiş patates dilimlerinin arasına paylaştırın. Ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında 30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder