Translate

21 Şubat 2014 Cuma

BAHARATLI VE BADEMLİ İNCE BULGUR PİLAVI




Tavuk tandırın yanına ne iyi gider diye düşünürken aklıma bulgur pilavı yapmak geldi. Ancak bu sefer alışılanın aksine  ince bulgur ve bol baharatla yapmaya karar verdim. Şöyle içinde badem, kuş üzümü de olsun, iyice lezzetlensin dedim... Bu tarifi özellikle Fas  mutfağının vazgeçilmezi kus kus ile de deneyebilirsiniz.
 
Malzemeler:

2,5 su bardağı ince bulgur
1 orta boy soğan (Küp kesilmiş)
Yarım su bardağı çiğ badem
Yarım demet maydanoz
Bir kaç yaprak taze nane
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı kuş üzümü(Suda bekletilmiş)
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
Karabiber, tuz, istenirse toz kırmızı biber
Zeytinyağı

Yapılışı:

Bulguru bir tencereye koyun ve üzerine bir parmak geçecek şekilde sıcak su ile dökün, kapağını kapatıp yumuşamaya bırakın.

Diğer taraftan geniş bir tencereye zeytinyağı döküp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun, bademleri de ekleyip renkleri dönene kadar kavurmaya devam edin. Sonra tüm baharatları ve kuş üzümünü ekleyip , baharatların aroması iyice çıkana dek biraz daha kavurun .

Tüm yeşillikleri ince kıyın.

Kavurmuş olduğunuz malzemeyi bulgurun içine ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin ve güzelce karıştırın. Servisten hemen önce ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Damak zevkinize göre baharatların ölçüsünü artırıp, azaltabilirsiniz.







1 yorum:

  1. Bulgur için değişik bir tarif olmuş, ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil