Tavuk tandırın yanına ne iyi gider diye
düşünürken aklıma bulgur pilavı yapmak geldi. Ancak bu sefer alışılanın
aksine ince bulgur ve bol baharatla
yapmaya karar verdim. Şöyle içinde badem, kuş üzümü de olsun, iyice
lezzetlensin dedim... Bu tarifi özellikle Fas
mutfağının vazgeçilmezi kus kus ile de deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
2,5 su bardağı ince bulgur
1 orta boy soğan (Küp kesilmiş)
Yarım su bardağı çiğ badem
Yarım demet maydanoz
Bir kaç yaprak taze nane
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı kuş üzümü(Suda
bekletilmiş)
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
Karabiber, tuz, istenirse toz kırmızı
biber
Zeytinyağı
Yapılışı:
Bulguru bir tencereye koyun ve üzerine
bir parmak geçecek şekilde sıcak su ile dökün, kapağını kapatıp yumuşamaya
bırakın.
Diğer taraftan geniş bir tencereye
zeytinyağı döküp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun, bademleri de ekleyip
renkleri dönene kadar kavurmaya devam edin. Sonra tüm baharatları ve kuş
üzümünü ekleyip , baharatların aroması iyice çıkana dek biraz daha kavurun .
Tüm yeşillikleri ince kıyın.
Kavurmuş olduğunuz malzemeyi bulgurun
içine ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin ve güzelce karıştırın. Servisten
hemen önce ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Damak zevkinize göre
baharatların ölçüsünü artırıp, azaltabilirsiniz.
Bulgur için değişik bir tarif olmuş, ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSil