Translate

7 Eylül 2012 Cuma

ZEYTİN EZMELİ ÇITIR YUFKA

İşte sizlere cips yerine ister misafirlerinize, ister ailenize sunabileceğiniz sağlıklı bir lezzet. Bu çıtır yufkayı senelerdir evime gelen hemen her misafire yaparım. Cips yerine çıtır yufkaları, yanına  hazırladığım dip sosa batıra batıra yiyen büyük küçük herkes buna bayılır. Zeytin ezmesiyle hazırladığım çıtır yufkalarımı zamanla farklı içlerle hazırlayarak farklı lezzetler yaratmaya başladım. Pesto soslu, acı biber soslu, hatta tatlı versiyonunu bile yaptım. Bu tarifleri de sırasıyla sizlerle paylaşacağım. Ama önce zeytin ezmeliyle başlayalım.




ZEYTİN EZMELİ ÇITIR YUFKA

Malzemeler:
 3 adet yufka
8 yemek kaşığı zeytin ezmesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı:
1 bütün yufkayı tezgaha serelim. Zeytin ezmesini gelişigüzel sürelim ve yufkayı ikiye katlayalım. Bıçakla iki parmak kalınlığında, istediğimiz uzunlukta keselim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Üzerine fırçayla zeytinyağı sürelim. Üzeri kızarıncaya kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Soğuduktan sonra servis kasesine alalım. (Ya da benim yaptığım gibi servis vazosuna alabilirsiniz.) Başka bir alternatif de küçük kareler şeklinde kesip pişirebilirsiniz.









Yanına süzme yoğurtlu dip sos çok yakışıyor. Bir kase süzme yoğurdun içine 2 diş sarımsak, biraz pul biber, nane ve tuz koyalım. Acılı isterseniz biraz acı sos da ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


2 yorum:

  1. Tariflerinizin hepsi cok güzel ve pratik. Bu tarifide kesinlikle deniyecegim. Zeytin ezmesine bayilirim...emeginize ve ellerinize saglik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Gelen misafirlerinize ya da aile bireylerine cips yerine sunulabilecek çok pratik ve lezzetli bir tarif gerçekten.

      Sil