Translate

7 Eylül 2012 Cuma

SÜZME YOĞURTLU KABAK SALATASI

Sarımsaklı süzme yoğurdun tadlandıramadığı bir şey var mıdır acaba? Bu tarif hem çok güzel bir meze, hem salata, hem ızgaraların yanına hafif bir tamamlayıcı. Özellikle yaz aylarında hazırladığım tüm misafir sofralarının olmazsa olmazı. Her yiyen bayılıyor, bir daha gelen bir daha istiyor.  


SÜZME YOĞURTLU KABAK SALATASI

Malzemeler:

4-5 adet büyük boy kabak
400 gr. süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 avuç irice parçalanmış ceviz içi
Süslemek için dereotu

Yapılışı:
Kabaklarımızı yıkayıp  rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim.(Kabakların kabuğunu soymuyoruz) Suyunu sıkıp zeytinyağında soteleyelim. Geniş bir kasede sarımsaklı süzme yoğurdumuzu hazırlayalım, kabaklarımız soğuyunca içine döküp karıştıralım. Cevizleri ve tuzu ilave edip karıştıralım. Servis tabağımıza alıp üzerini dereoyu ile süsleyelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder