Translate

8 Eylül 2012 Cumartesi

NAR EKŞİLİ BULGUR SALATASI









Yazın salata tüketiminin daha fazla olması kaçınılamaz. Kendi adıma diyebilirim ki yazın sadece salatayla geçiştirdiğim öğün sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Neden, çünkü domatesin tadı kokusu domates gibi, salatalığın tadı kokusu salatalık gibi. Kışın mümkün olduğunca bu sebzeleri eve sokmuyorum. Evde kışlık hazırladığım domates sularını kullanıyorum yemeklerimde. 

En güzeli, en sağlıklısı her şeyi mevsiminde tüketmek...

Şimdi sizlerle yazın bol bol hazırlayıp afiyetle yediğimiz bir salata tarifini paylaşacağım. Gerçekten çok lezzetli, bir deneyin inanın pişman olmayacaksınız. 






NAR EKŞİLİ BULGUR SALATASI

Malzemeler:
2 bardak iri bulgur
5 dal taze soğan
2 adet salatalık
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu

Sos için:
5 kaşık nar ekşisi
5 kaşık zeytinyağı
1'er çay kaşığı tarçın, tuz,karabiber,muskat rendesi,toz zencefil


Yapılışı:
Bulgurumuzu 2 bardak sıcak su ile pişirelim ve piştikten sonra kapağı kapalı bir şekilde soğumaya bırakalım.  Bu arada domates ve salatalığımızı (salatalın kabuklarını soymayalım) küp şeklinde doğrayalım. (domatesin çekirdeklerini çıkartalım) Taze soğanı ince doğrayalım, maydanoz ve dereotunu kıyalım.Ayrı bir kasenin içinde sos malzemelerimizi karıştıralım, soğuyan bulguru kaşıkla karıştırıp tüm malzemeleri ve sosu katalım ve iyice karıştıralım. Servis kasesine alalım.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder