Translate

14 Aralık 2011 Çarşamba

ELMALI, TARÇINLI KEK







Elma ve tarçın... Biraraya geldiğinde ortaya çıkan o lezzet ve koku... Hıımmm...Tarif edilemezz... Şimdi sizlere gerçekten çok lezzetli bir elmalı kek tarifi vereceğim. çocuklar bayılıyor, hem de çok besleyici...

Malzemeler:


  • 1 1/3 su bardağı sıvıyağı
  • 350 gr. un
  • 1 çorba kaşığı toz tarçın
  • 1/2 çorba kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 400 gr. toz şeker
  • 3 yumurta(büyük boy)
  • 3 adet orta ya da 4 adet küçük elma
  • 1 cup ceviz, fındık vs(isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Fırını 175C'ye ayarlayalım. Un, tarçın, tuz, kabartma tozu,vanilyayı geniş bir kaba eleyelim. Diğer taraftan yağ, şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelinceye kadar mikserin yüksek devrinde çırpalım.  Daha sonra içine kuru toz malzememizi ekleyip, mikserin orta devrinde iyice karışana kadar çırpalım. Daha sonra kabukları soyulup, küp şeklinde kesilmiş emaları ekleyelim, bir spatula yardımıyla karıştıralım. İçine isteğe bağlı ufalanmış ceviz, fındık koyabiliriz. )Evde 1,5 yaşındaki oğlum da yediği için ben koymadım.) kek kalıbını yağlayıp, unlayalım, karışımımızı içine dökelim, ara sıra bşr kürdanla pişip pişmediğini kontrol ederek yaklaşık 60-65 dakika pişirelim.



İyice soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp, üzerine pudra şekeri serpebiliriz. Çocukların da seveceği çok besleyici kekiniz hazır. Hımm mis gibi kokusunu alıyorum :)




                                                                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder