Translate

21 Şubat 2014 Cuma

TAVUK KALÇA TANDIR, BAHARATLI, BADEMLİ İNCE BULGUR PİLAVI İLE




Siz de benim gibi tavuğun mutlaka farklı lezzetlerle tatlandırılması taraftarıysanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz . Sadece 4 malzemeli bu pratik tarif,  pişirmeyle birlikte en fazla yarım saatinizi alacaktır.


Malzemeler:
 
10 adet tavuk kalça
6-7 adet taze soğanın yeşil kısımları
Yarım su bardağı soya sosu
3-4 kaşık zeytinyağı

Hazırlanışı:

Alçak bir tencereye tavuk kalçaları dizin, üzerine 1’er cm büyüklüğünde doğramış olduğunuz soğanları ilave edin, zeytinyağı ve soya sosunu döküp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte tavuklar iyice kızarıncaya kadar pişirin.

Not: Bu tarifte tencereye hiç su koymuyoruz, tavuk önce kendi suyunu salıyor sonra piştikçe suyunu çekmeye başlıyor. Suyu çekip tavuklar hafif kızarınca ocağın altını kapatalım. Bir önceki tarifimde yer alan baharatlı, bademli ince bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.



1 yorum:

  1. Tavukla çok aram yoktur ama bu fotoğrafları görünce canım çekti ;)
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil