Translate

20 Ocak 2013 Pazar

BAHARATLI KARİDES SOTE


Sizde benim gibi denizden çıkan her şeyi, her şekilde yerim diyenlerdenseniz bu tarifi mutlaka deneyin derim. Size tek zor gelecek şeyin, daha önce yapmadıysanız karides ayıklamak olacağını tahmin ediyorum.  Bir kere denerseniz ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz aslında. Yok ben yine de ayıklamak istemiyorum derseniz, marketlerde satılan dondurulmuş olanları kullanabilirsiniz.
Tarif Amerika’da yaşayan çok yakın dostlarımız Silva ailesine ait. Biz yedik, beğendik, sizlerle paylaşmak istedik.

Baharatlı Karides Sote
Malzemeler:
25 adet orta boy karides

Tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı acı ya da tatlı kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı köri tozu
1
limon suyu

2 diş sarımsak
5 dal maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Karideslerin çiğ olarak başlarını kopartın ve kabuklarını soyun. Bıçağın ucuyla sırtını boydan boya çizerek, içindeki siyah bağırsağı çıkartın.  Sırtından uzunlamasına kesip yaprak gibi ikiye açın. Daha sonra karidesleri yıkayın. Limon suyu, tuz, köri ve kırmızı toz biber ile karıştırın.
Zeytinyağını ısıtın, ince kıyılmış sarımsakları soteleyin, karidesleri ekleyip hafif renk alana dek sotelemeye devam edin. Servis tabağına alıp üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve kıyılmış maydanoz serpiştirin.

8 Ocak 2013 Salı

PEYNİR TOPLARI




Şimdi size vereceğim tarif peynir tabağına alternatif olarak hazırlayabileceğiniz oldukça pratik bir lezzet.

PEYNİR TOPLARI

Malzemeler:
250 gr. Orta sert beyaz peynir
100 gr. Krem ya da labne peynir
Topları bulamak için, kekik, pul biber, çörek otu

Yapılışı:
Peynirleri bir kapta karıştırın ve hafifçe yoğurun. Elinizi ıslatıp cevizden biraz küçük toplar oluşturun. Daha sonra topları istediğiniz malzemeye bulayın. Buzlukta 10-15 dakika beklettikten sonra servis edeceğiniz zamana kadar buzdolabında saklayın.

Not: Beyaz peynire alternatif olarak rokfor, topları bulamak için ince kıyılmış maydanoz ve dereotu da kullanabilirsiniz.


SICAK ÇİKOLATA







Çikolatanın, hele ki kışın sert yüzünü gösterdiği şu günlerde sıcacık bir çikolatanın cazibesine kim karşı koyabilir ki?

Şöyle bir düşünün, dışarıda kar yağıyor, siz evdesiniz, yanınızda kitabınız ve bir fincan sıcak çikolatanız..



SICAK ÇİKOLATA

Malzemeler:
500 gr. süt
120 gr. sütlü çikolata
100 gr. çırpılmış krema ya da krem şanti
25 gr. tıraşlanmış çikolata (Kremanın üzerine serpmek için)

Yapılışı:
Sütü üzerinde kabarcıklar oluşuncaya kadar kaynatın, çikolatayı ekleyip, iyice eriyinceye kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra ocaktan alın ve üzerine çırpılmış krema ya da krem şanti sıkın ve tıraşlanmış çikolatayı serpiştirin.  Farklı lezzetler elde etmek istiyorsanız sıcak kakaonuzun içine Irish Cream ya da Bailey’s ekleyebilirsiniz.