Malzemeler
1
adet doğranmış soğan
3
diş sarımsak
200-400gr
sebze / doğranmış havuç, brokoli, karnabahar, renkli biberler, bezelye
3-4
yemek kaşığı zeytinyağı
2
su bardağı et suyu
Tuz,
karabiber, istenilen baharatlar
1
tatlı kaşığı nişasta(Kıymalı, sebzeli yemeğe kıvam kazandırmak için
kullanılacak)
4
yemek kaşığı ılık su
Püre için:
4 adet büyük boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı krema
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Zeytinyağını bir tencereye koyun (ben wok
kullandım) ve ısıtın. Soğanları ekleyin ve hafif rengi değişene kadar kavurun.
Sarımsakları ekleyin, biraz daha kavurun. Sonra sırasıyla, havuç, renkli
biberler ve kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Diğer sebzeleri ekleyin,
hafifçe çevirip domates püresini ekleyin. Daha sonra et suyunu koyup sebzeler
iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatla
tatlandırın. Nişastayı ılık su içinde eritin ve kıvamını artırmak için yemeğe
ekleyin. Bir-iki dakika daha pişirip ocaktan alın.
Püre:
Patateslerin kabuklarını soyup iri küpler
şeklinde doğrayın. Derin bir tencereye koyun, üstünü geçecek kadar su koyun.
Tuz ilave edip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra suyunu
süzüp tencereye geri koyun. Tereyağı, krema, tuz ve karabiberi ekleyip patates
eziciyle ezin. Gerekirse biraz daha krema ilave edebilirsiniz. Patates püresini bir kaba alıp üzerini streç
filmle kaplayın, ve soğutun. (Püreye değecek şekilde, böylece üzeri kabuk
bağlamayacaktır.)
Hazırlamış olduğunuz sebzeli yemeği bir
fırın kabına alın, üzerine patates püresini döküp düzeltin ve streçleyip
buzdolabına koyun ve en az 1 saat bekletin.
Pürenin üzerine çatalla şekil verin, 200
derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com