Translate

21 Ekim 2013 Pazartesi

ETLİ SEBZE ÇORBASI (VEGETABLE BEEF SOUP)








ETLİ SEBZE ÇORBASI  (VEGETABLE BEEF SOUP)

Aslında başlığı atarken epey bir düşündüm. Eşimin özel isteği üzerine yaptığım bu çorbayı Amerikalılar oldukça fazla tüketirler. İçinde bolca sebze ve et var.  Bu yüzden de ana öğün yerine geçecek kadar besleyici. Aynı zamanda da gerçekten çok lezzetli. Bizim mutfağımızda et ve sebzenin birlikte kullanıldığı yemek çeşitleri oldukça fazla. Bence tek farkı kullanılan baharatlar.  Kullanılacak baharatlara siz kendi damak tadınıza göre karar verebilirsiniz tabii ki. Hatta sebzelere de... Ben mısır, bezelye, havuç, kereviz sapı, patates kullandım. Her türlü sebzenin de yakışacağına inanıyorum.




Malzemeler:
500 gr. Orta büyüklükte kuşbaşı et
3-4  adet kereviz sapı
2 adet patates
1 büyük soğan
1 su bardağı bezelye
1 büyük havuç
1 su bardağı konserve mısır tanesi
2 adet küp şeklinde doğranmış domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2-3 diş sarımsak
3 adet et bulyon ya da et suyu
1 adet defne yaprağı
1-2 dal taze kekik (Kuru da kullanabilirsiniz)
1 çorba kaşığı nişasta (En son piştikten sonra çorbanın kıvamını yoğunlaştırmak için kullanılacak)
Sıvıyağı
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon



Yapılışı:
Sebzeleri istediğiniz büyüklük ve şekilde doğrayın.
Genişçe bir tencerede sıvıyağını kızdırın, önce etleri suyunu salıp tekrar çekene dek pişirin. Etleri bir süzgeç yardımıyla çıkartıp aynı yağda (gerekirsa bir miktar daha yağ ilave edebilirsiniz) soğanları hafif yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra sırasıyla sarımsak, havuç, kerevizleri atıp bir kaç dakika daha kavurun. Etleri ekleyin. Salçayı koyun, hafifçe döndürüp doğranmış domatesi ekleyin. (Doğramadan önce domatesin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın.) Domatesler de hafifçe yumuşayınca suyu ya da et suyunu ekleyin. (İstediğiniz kıvama göre suyun miktarına siz karar verin) Su ekliyorsanız et bulyon ile tatlandırın.


Daha sonra tuz ve dilediğiniz baharatı,  defne yaprağı, bezelye ve mısırları da ekleyip çok kısık ateşte etler tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. (En az 1 saat) Çorbanızın tadına bakın, gerekirse bir miktar daha baharat ilave edin.

Ben büyük marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz yan taraftaki 
resimde gördüğünüz baharat karışımlarını kullandım.
Oldukça lezzetli. Izgaralarda, çorbalarda, her türlü
yemekte kullanabilirsiniz.


Çorbanın kıvamını biraz daha artırmak için 1 çorba kaşığı nişastayı  yarım bardak suda eritin.. Çorbanın suyundan bir miktar alıp nişastalı karışıma ilave edin ve iyice karıştırıp karışımı çorbaya bir taraftan karıştırarak yavaşça dökün.


Afiyet olsun....

















3 yorum:

  1. Çok teşekkürler :)) Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Çok Güzel Bloğunuz var 50. takipçi benim. bende beklerim bloğuma, Selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil