Translate

26 Haziran 2013 Çarşamba

ÇİKOLATALI PASTA





Herkesin rüya pastası, tutkusu değil midir çikolatalı pasta? Çikolata adını duyar duymaz bile kimileri için akan sular durur bilirim... Siz de ‘ah bir çikolatalı pasta olsa da yesem’ diyenlerdenseniz sık sık, bu tarif tam size göre. Olsa da yesem demelere son verdirecek bu tarifin ne kadar pratik olduğunu anlayınca eminim ki çok şaşıracaksınız ve adeta müdavimi olacaksınız. Aslında iyi mi ettim, kötü mü ettim bu tarifi paylaşmakla bilinmez ama; neyse bir deneyin bakalım ;))


ÇİKOLATALI PASTA

Malzemeler:
125 gr. Tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta beyazı
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı karbonat
Yarım su bardağı kakao
Yarım su bardağı süt
5 çorba kaşığı portakal suyu

Krema için:
Yarım su bardağı pudra şekeri
4 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1,5 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı


Yapılışı:
Fırını 180 dereceye ısıtın. Kek kalıbını yağlayın. (kelepçeli kalıp kullanabilirsiniz) tereyağı ve pudra şekerini rengi beyazlaşıncaya kadar çırpın. Diğer tüm malzemeleri de ekleyerek karıştırıp,  kalıba dökün. 45 dakika kadar sonra bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Fırından alıp ılınınca keki kalıbından çıkartın.

Diğer taraftan eritilmiş tereyağı, pudra şekeri, kakao ve sütü bir kapta çırparak yoğunlaştırın ve pastanın kremasını hazırlayın.  Bir bıçak ya da spatula yardımıyla kekin üzerine sürün. En az yarım saat buzdolabında beklettikten sonra servis edin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder