Translate

8 Ocak 2013 Salı

SICAK ÇİKOLATA







Çikolatanın, hele ki kışın sert yüzünü gösterdiği şu günlerde sıcacık bir çikolatanın cazibesine kim karşı koyabilir ki?

Şöyle bir düşünün, dışarıda kar yağıyor, siz evdesiniz, yanınızda kitabınız ve bir fincan sıcak çikolatanız..



SICAK ÇİKOLATA

Malzemeler:
500 gr. süt
120 gr. sütlü çikolata
100 gr. çırpılmış krema ya da krem şanti
25 gr. tıraşlanmış çikolata (Kremanın üzerine serpmek için)

Yapılışı:
Sütü üzerinde kabarcıklar oluşuncaya kadar kaynatın, çikolatayı ekleyip, iyice eriyinceye kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra ocaktan alın ve üzerine çırpılmış krema ya da krem şanti sıkın ve tıraşlanmış çikolatayı serpiştirin.  Farklı lezzetler elde etmek istiyorsanız sıcak kakaonuzun içine Irish Cream ya da Bailey’s ekleyebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Merhabalar her sene yaptığım ''Ben Buldum'' etkinliğini bu sene de 17 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında yapmaya karar verdim. Mutfakta kendi başımıza kaldığımızda bir sürü tarif buluyoruz. Sizin de kendinize ait tarifleriniz varsa ve bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.

    http://hayattanazicik.blogspot.com/2013/04/geleneksel-3-ben-buldum-etkinligi.html

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar. Öncelikle sizi tebrik ediyorum siteyi çok beğendim ve en yakın zamanda tariflerinizi deneyeceğim. Sıcak çikolatanin üstündeki kremayi cafeler nasil yapiyor diye cok arastirdim ama hicbir zaman o kadar lezzetli olmadı. Sizin tarifinizde hazir aldigimiz cig kremayi telle cirpiyoruz o kadar mi doğru mu anlamışım acaba?

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, sitemi beğenmenize çok sevindim, umuyorum tariflerden de memnun kalırsınız. Aslında kreması çeşitli şekillerde hazırlanabilir. Çiğ krema ya da toz krem şantiyi çırpıp üzerine sıkabilirsiniz. Çiğ krema çok uzun ömürlü olmuyor çikolatanın üzerinde. Ya da marketlerde satılan deodorant kutusu şekilinde sıkmaya hazır krem şantilerden kullanabilirsiniz. Oldukça pratik oluyor :)) Bunun dışında marshmellowları bir kaç küçük parçaya kesip sıcak çikolatanızın içine atabilirsiniz. Farklı bir lezzet... Tariflerle ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler,

    YanıtlaSil