Translate

26 Kasım 2012 Pazartesi

Kırmızı Fasulye ve Mısırlı Meksika Çorbası




Kırmızı Fasulye ve Mısırlı Meksika Çorbası

Biraz chili biber (acılı Meksika biberi), biraz sarımsak, soğan, havuç, bir çok çeşit baharat… Bunlara kırmızı Meksika fasulyesi ve mısır da ekleniyor. Lezzeti ve kokusu muhteşem, içtikçe içiren doyurucu ve çok lezzetli bir çorba. Tek başına bir öğün olarak bile düşünülebilir. Siz de farklı lezzetleri keşfetmeyi sevenlerdenseniz, durmayın bir deneyin derim bu çorbayı. Meksikalılar işi biliyor gerçekten…

Malzemeler:
1 adet soğan(Küp doğranmış)
3 diş sarımsak (İnce doğranmış)
1 adet kırmızı Meksika biberi (Marketlerde küçük paketlerin içinde satılıyor)(İnce doğranmış; acı seviyorsanız içindeki çekirdekleri de ekleyin, yoksa çekirdekleri çıkartıp kullanın)
1 adet havuç (Küçük küp doğranmış)
2 adet domates concasse*
1 kutu Meksika fasulyesi(Suyu süzülüp, yıkanmış)
1 su bardağı tane mısır
1 litre et suyu (Suyun miktarını istediğiniz kıvama göre artırabilirsiniz.) (Ya da 2 adet et bulyon)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
(Baharatların oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)

Yapılışı:
Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip 4-5 dakika kavurun. Sonra havuçları ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Chili biber ve sarımsakları da ekleyip 5 dakika daha kavurun. Domates ve baharatları, tuzu ekleyin. Domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Et suyunu ya da bulyonlu suyu ekleyin.  Sebzeler yumuşayınca fasulye ve mısırları ekleyip biraz daha kaynatın ve servise hazırlayın. Yanında nacho  ile servis yapabilirsiniz.

* Konkase(Concasse): Profesyonel mutfak terminolojisinde bir çeşit doğrama tekniğidir. Sos yapımında ve yemeklerde kullanım kolaylığı sağlayan konkase domatesi hazırlamak için, domatesin sap kısmını çıkardıktan sonra alt taban kısmına bıçakla hafifçe artı işareti yaparak kaynar suya atın. Kabukları hafif soyulmaya başlayana kadar yaklaşık 30 saniye kadar kaynar suda beklettikten sonra domatesleri çıkartıp buzlu soğuk suya atın. Bu sayede kabukları kolaylıkla soyabilirsiniz. daha sonra domatesleri dörde bölüp çekirdeklerini çıkartın ve yaklaşık 1 cm'lik küp şeklinde doğrayın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder