Translate

16 Eylül 2012 Pazar

YEŞİL KABAKLI, KAKAOLU KEK



İşte hem küçüklerin, hem büyüklerin bayılarak yiyeceklerine inandığım bir kek tarifi. Anneler çocuklarının yemesine pek bir memnun olacaklar, çünkü içinde  yeşil kabak var, ceviz var…

Üstelik gerçekten çok da lezzetli, içinde kabak olduğunu hiç kimse anlamıyor. Anlamadan vitamin alıyorlar yani. Hem de kabak suyunu bırakan bir sebze olduğu için ıslak bir kek oluyor.  Mutlaka denemenizi tavsiye ederim, misafirlerinize tatlı olarak dahi ikram edebilirsiniz, yanında bir top dondurma ile.


YEŞİL KABAKLI, KAKAOLU KEK

Malzemeler:

3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı çekilmiş ceviz (Siz irice dövebilirsiniz, ben çocuklar seçiyor diye rondoda çekiyorum)
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
½ su bardağı sıvıyağı
½ su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
2 tane yeşil kabak rendesi(Ben rendenin ince tarafıyla rendeliyorum yine çocuklar farketmesin diye, kalın tarafıyla rendelerseniz yeşil yeşil antep fıstığı gibi görünüyor)

Yapılışı:
Toz şekeri ve yumurtaları mikserle iyice köpürene kadar çırpalım. Sıvıyağı ve yoğurdu ekleyelim tekrar çırpalım. Tuz, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karıştırıp eleyelim, yumurtalı karışıma ekleyelim. Sonra kabakları ve cevizleri en son da elenmiş unumuzu katıp iyice çırpalım. Yağlanmıs ve unlanmış kalıbımıza döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında (turbo) 45-50 dakika pişirelim. Pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edelim. Keki ılındıktan sonra kalıptan çıkaralım, servis tabağına alalım ve üzerine pudra şekeri serpelim.
 
Not: Keki fırına koyduktan en az 15 dakika önce kesinlikle fırın kapağını açmayalım, aksi takdirde kekimiz kabarmaz ve söner. 

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder