Hani çocukluğumuzdan beri pastanelerden
alınan tuzlu kurabiyeler vardır ya. O kurabiyenin tadı değişik olur ve eminim
büyük küçük herkes tarafından çok sevilir.
Her gün Bir Ev yemeği Menüsü grubundan sevgili Burcu Koçak Altun bu
kurabiyenin tarifini verip fotoğrafını gruba göndermeseydi açıkçası yapmak
aklıma gelmezdi. Fakat kendisi öyle güzel anlatıp fotoğraflamıştı ki ertesi gün
kendimi bu kurabiyeyi denemekten alıkoyamadım. Ve gerçekten kendisinin de
dediği gibi o sevdiğimiz pastane kurabiyesi tadında oldu, ağızda dağıldı.
Teşekkürler Burcu Hanım.
TUZLU KURU PASTA
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta(Bir tanesinin sarısı
pastaların üzerine sürmek için ayrılacak)
3 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme
olmamalı)
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (Hamur sert olmamalı)
Yapılışı:
Tüm malzemeleri derin bir kabın içine
koyup yoğurun. Çok sert olmayacak kıvamda bir hamur elde edin. İstediğiniz kuru
pasta şeklini verip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Üzerine çörek otu, susam
ne isterseniz serpin, önceden ısıtılmış
190 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.
ellerine sağlık Burcu ablacım çok nefis görünüyor gerçekten :)
YanıtlaSil