Translate

23 Eylül 2012 Pazar

TUZLU KURU PASTA


Hani çocukluğumuzdan beri pastanelerden alınan tuzlu kurabiyeler vardır ya. O kurabiyenin tadı değişik olur ve eminim büyük küçük herkes tarafından çok sevilir.  Her gün Bir Ev yemeği Menüsü grubundan sevgili Burcu Koçak Altun bu kurabiyenin tarifini verip fotoğrafını gruba göndermeseydi açıkçası yapmak aklıma gelmezdi. Fakat kendisi öyle güzel anlatıp fotoğraflamıştı ki ertesi gün kendimi bu kurabiyeyi denemekten alıkoyamadım. Ve gerçekten kendisinin de dediği gibi o sevdiğimiz pastane kurabiyesi tadında oldu, ağızda dağıldı. Teşekkürler Burcu Hanım.





TUZLU KURU PASTA

Malzemeler:
125 gr. margarin (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta(Bir tanesinin sarısı pastaların üzerine sürmek için ayrılacak)
3 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme olmamalı)
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (Hamur sert olmamalı)

Yapılışı:
Tüm malzemeleri derin bir kabın içine koyup yoğurun. Çok sert olmayacak kıvamda bir hamur elde edin. İstediğiniz kuru pasta şeklini verip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Üzerine çörek otu, susam ne isterseniz serpin,  önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.

1 yorum:

  1. ellerine sağlık Burcu ablacım çok nefis görünüyor gerçekten :)

    YanıtlaSil