Translate

23 Eylül 2012 Pazar

PARMESANLI-DEREOTLU TUZLU KURABİYELER








Bu kurabiye tuzlu ama tam kıyır kıyır dediğimiz, ağızda eriyen cinsten . Tereyağı oranı biraz fazla olduğu için böyle bana göre biraz tadımlık bir kurabiye . Ama bir taraftan da çok da lezzetli olduğunu itiraf etmem gerekir. Tarif, içindeki bir çok tarifi severek yaptığım ve her zaman hemen her türlü ürününü beğenerek aldığım Beyaz Fırın tarafından çıkartılmış ‘Beyaz Fırın’dan Yeni Çıkmış Kurabiyeler’ kitabından alıntı. Ben sadece şeklini yuvarlayarak yaptım, kitapta merdane ile açıp kurabiye kalıplarıyla şekil veriliyor.  Pişirdim, kutuya koydum ve arkadaşıma giderken hediyelik yaptım.

PARMESANLI-DEREOTLU TUZLU KURABİYELER

Malzemeler:

1 su bardağı tereyağı
1,5 su bardağı un
¼ çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber(isteğe bağlı acı da kullanabilirsiniz.)
¼ çay kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 adet yumurta sarısı(kurabiyelerin üzerine sürmek için)
1/2 su bardağı ince rendelenmiş ya da toz parmesan peyniri
Dolmalık fıstık, susam veya çörekotu


Yapılışı:

Fırınınızı 165-170 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Tereyağını eritin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Tüm malzemeyi derin bir kabın içerisinde 1-2 dakika karıştırın, yoğurun. Buzdolabında 35-40 dakika dinlendirin. Buzdolabında çıkartın,  ceviz  büyüklüğünde koparttığınız hamurları yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine  aralıklı olarak dizin.  Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürüp dolmalık fıstık, çörekotu ya da susam serpin. 10-12 dakika pişirin ve fırından çıkarıp soğumaya bırakın.










2 yorum:

  1. Burcu, bugun Poyraz icin bunu pisirdim ama sikayetciyim cok lezzetli oldu, rejimde oldugum halde kendim de yedim :)
    yaptigim degisiklikler:

    - Yarim olcu yaptim, asiri cok olmasin diye ama aslinda gerek yokmus, o kadar da fazla olmuyor. Yarim oldu ile 10-12 tane minik kurabiye cikti.
    - Burada (dubai) dere otu bulamadim, kuru kekik koydum onun yerine. Dere otu ile eminim daha lezzetli olur. Buldugumda oyle de deneyecegim.
    - Unun yarisini tam bugday unu yaptim. bence cok guzel oldu.

    Tesekkurler tarif icin. Digerleirni de ara ara deneyecegim sana geri bildirim yaparim :)

    YanıtlaSil
  2. Bence bu kurabiyeler çocuklardan çok büyüklerin tercih edebileceği lezzette maalesef :(( Eline sağlık, farklı bir şekilde denemişşsin, tam buğday unuyla da deneyeceğim bir gün mutlaka. Sevgiler, Burcu

    YanıtlaSil