Translate

8 Eylül 2012 Cumartesi

ÖZBEK PİLAVI









Yarı Özbek, yarı Rus eski komşumdan geleneksel Özbek pilavının nasıl pişirileceğini öğrenmiştim. Özbek mutfağının kuşkusuz en popüler ve bilinen yemeği Özbek pilavı tarifi bir çok yerde farklı şekillerde yer almaktadır. Diğer tarifleri bilmem ama ben bu tarifi ayda en az bir kere yapıyorum.


Malzemeler:

2 bardak baldo pirinç
2 adet orta boy havuç
2 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet kuzu incik
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağı
1 adet çubuk tarçın
2 çay kaşığı yeni bahar
1 adet defne yaprağı
Tane karabiber
Tuz

Yapılışı:
Kuzu incikleri bir fırın kabına alalım, içine tane karabiber, defne yaprağı ve bir su bardağı suyla üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 185 derece fırında etler dağılana dek yaklaşık 2 saat pişirelim.

Pilav tenceremizi alalım, zeytinyağında sırasıyla soğan, sarımsak, havuç, suda bekletip yıkadığımız pirinçleri kavuralım. Salçayı ve tereyağını ilave edip kavurmaya devam edelim. Baharatları ve didiklenmiş incikleri ve incik suyunu, gerekirse biraz daha su ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve yaklaşık 15 dakika suyunu iyice çekene kadar pişirelim.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder