Translate

18 Eylül 2012 Salı

ÜÇGEN KANEPELER




Bazen özel günlerde bir lokmalık, kolay atıştırmalıklara ihtiyaç duyarız.  Vereceğim tarif işte tam öyle. Şekli benden, içi sizden.

ÜÇGEN KANEPELER

Malzemeler:
Tost ekmeği (hazırlayacağınız miktara bağlı olarak size kalmış, kepekli, beyaz, tahıllı... İstediğiniz çeşit seçebilirsiniz.)
Krem peyniri ya da mayonez (Lezzet katmalarının yanısıra, içindeki malzemeyi tutmaya yardımcı oluyor)
İstediğiniz çeşit Jambon, salam vs.
İnce dilimli kaşar ya da cheddar peyniri
İnce kıyılmış maydanoz

Yapılışı:



Öncelikle tost ekmeklerinin kenarlarını kesin Ekmeklerin içe gelecek taraflarına krem peynir ya da mayonez sürün İçine bir dilim peynir, 1 dilim jambon, salam vs. koyun ve kapatın. Ekmeği uçlar hizasında 4 eşit üçgen oluşturacak şekilde kesin. Her bir üçgenin geniş kenarına krem peynir ya da mayonez sürüp kıyılmış maydanoza batırın.(Krem peynir daha yoğun olduğu için maydonozu daha iyi tutuyor)  Kanepeleri servis tabağına düzgün bir şekilde dizin.

2 yorum: