Kırmızı ve sarı biberleri çok
seviyorum. Başlangıcından, salatasına, ana yemeğine kadar yer aldıkları her şeye ayrı bir tat katıyorlar. Bu biberler, oldukça sulu ve lezzetli
oldukları kadar, aynı zamanda tam bir C
vitamin deposudurlar. Özellikle kırmızı biberlerin C vitamini oranı limondan
bile daha çoktur. Bulaşıcı hastalıklara karşı vücudu dirençli kılar
yemeklerinize hem lezzet katar hem vitamin.
Gelin sofralarımızdan biberi, özellikle
kırmızı biberi eksik etmeyelim, çorbalara, yemeklerimize mümkün olduğunca
ekleyelim.
Kırmızı ve sarı dolmalık biberlerden
yapılan bu yemek, farklı dolmalar yapmak isteyenler için güzel bir alternatif.
KIRMIZI VE SARI BİBER DOLMASI
4 -6 kişilik
Malzemeler:
4 adet kırmızı dolmalık biber
4 adet sarı dolmalık biber
350 gr. Kıyma
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane yaprağı
1 adet kuru soğan
1 orta boy domates
2 yemek kaşığı domates püresi ya da
domates salçası
2 yemek kaşığı ince bulgur
4 yemek kaşığı sıvıyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Biberlerimi saplarını kesmeden, sapları
a dahil olmak üzere ortadan ikiye bölüyoruz. Çekirdeklerini temizliyoruz.
Dolma İçi:
Soğanı ve domatesi rendeleyelim,
maydanoz, dereotu ve naneleri ince ince kıyalım. Kıymanın içine soğan,
rendelenmiş domates, kıyılmış yeşillikler, 2 yemek kaşığı sıvıyağı, ince
bulgur, tuz ve karabiber ekleyelim ve iyice karıştırıp dolma içimizi
hazırlayalım.
Fırınımızı 190 dereceye ayarlayalım.
Yarım biberlerimizin içini dolduralım ve ısıya dayanıklı bir fırın kabına
dizelim. Kalan sıvıyağı ve domates püresi/salçasını karıştıralım, 1,5 su
bardağı sıcak su ekleyip dolmaların üzerine dökelim. Fırın kabının üzerini
alüminyum folyo ile kapatalım, bu şekilde 45 dakika pişirelim. Üzerini açıp
kaşar peyniri rendesini de ekleyip 20-25 dakika kadar daha pişirelim. Pişip
pişmediğini kontrol edip fırından alalım.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder