Evet havuçlu kek sevmeyen pek yoktur zannedersem. Evde sıkça yaptığım, özellikle çocuklar için oldukça besleyici bir kek çeşidi. İçinde havuç var; bol miktarda A vitamini barındıran havuç, B,C,D ve E vitaminleri açısından da oldukça zengindir. İçinde ceviz var;etkili bir kalori, protein,lif, vitamin ve mineral kaynağı. Biz de Mermer Kek ile dönüşümlü olarak yapılır. Büyükler de , küçükler de bayılır :)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta (oda sıcaklığında)
- 3/4 su bardağı sıvıyağı
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu
- 1 limon kabuğu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı irice ya da ince kıyılmış ceviz (isteğe bağlı, ben irice kıyıyorum genelde)
Yapılışı:
Fırınımızı 180 derecede ısıtalım. Yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpalım. Süt ve sıvıyağı ilave edelim, karışana kadar çırpmaya devam edelim. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçını harmanlayıp geniş bir kaba eleyelim. Karışıma ekleyip tüm malzemeler karışıncaya kadar çırpalım. Limon, portakal kabuğu, ceviz ve havucu ilave edip hafifçe karıştıralım. Karışımımızı yağlanıp, unlanmış kalıbımıza döküp fırında 45 dakika kadar pişirelim. Pişip pişmediğini kürdanla kontrol edelim.
Afiyet olsun :)
Fırınımızı 180 derecede ısıtalım. Yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpalım. Süt ve sıvıyağı ilave edelim, karışana kadar çırpmaya devam edelim. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçını harmanlayıp geniş bir kaba eleyelim. Karışıma ekleyip tüm malzemeler karışıncaya kadar çırpalım. Limon, portakal kabuğu, ceviz ve havucu ilave edip hafifçe karıştıralım. Karışımımızı yağlanıp, unlanmış kalıbımıza döküp fırında 45 dakika kadar pişirelim. Pişip pişmediğini kürdanla kontrol edelim.
- 2 yemek kaşığı tuzsuz, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 2 su bardağı elenmiş pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi (Dr. Oetker'in küçük serum şişelerde satılan Butter Vanilla aromasını kullandım )
- 1 paket(200 gr.) labne peyniri
Yapılışı:
Tereyağı ve labne peynirini mikserin orta hızında krema haline gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika kadar çırpalım. Vanilya ekstresini katıp karıştıralım.
Yavaşça elenmiş pudra şekerimizi katıp karıştırmaya devam edelim. (İstediğiniz tatlılık ve yoğunluk derecesine gelinceye kadar biraz daha fazla pudra şekeri ilave edebilirsiniz.)
Yavaşça elenmiş pudra şekerimizi katıp karıştırmaya devam edelim. (İstediğiniz tatlılık ve yoğunluk derecesine gelinceye kadar biraz daha fazla pudra şekeri ilave edebilirsiniz.)
Kekimiz soğuduktan sonra kremamızı bir spatula yardımıyla kekimizin üst kısmına düzgünce sürelim. Üzerini portakal, limon kabuğu rendesi, ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder