Translate

28 Aralık 2011 Çarşamba

CHOCOLATE CHIP COOKIES(TOLL HOUSE COOKIES)





Şu an bu bloğu okuyup da chocolate chip cookie denememiş olan kimse var mıdır acaba?  Konuyla ilgili hemen her yemek, blog ve web sitesinde tarifine rastladığımız Chocolate Chip Cookie, tereyağı, damla çikolata, beyaz ve esmer şekerin karışımından oluşan klasik bir Amerikan kurabiyesidir. Son yıllarda bizde de hemen hemen tüm pastane, fırın vb. yerlerde raflardaki yerini almaya başladı. Bir fincan kahveyle muhteşem olduğunu itiraf etmek zorundayım :)


Chocolate Chip Cookie, 1930 yılında Amerika,Massachussets'da Toll House adında çok popüler bir restorant sahibi olan Ruth Graves Wakefield tarafından bir kaza sonucu keşfedildi. Bir gün restorantında favori tariflerinden biri olan 'Butter Drop Do' kurabiyelerini yaparken içine koyması gereken erimiş çikolatasının eksik olduğunu farketti. Bunun yerine elinde bulunan parça çikolatasını küçük küçük doğrayarak hazırlamış olduğu hamurun içine attı ve kurabiyeleri pişirdi. Çikolatalar kurabiyenin içinde tamamen erimemişti, yedikçe çikolata parçacıkları ağıza geliyordu.




 
Zamanla Toll House kurabiyesi çok popüler bir hale geldi, bu da Nestle'nin parça çikolata satışlarını arttırdı.
Bunun üzerine Nestle'nin sahibi Andrew Nestle, Wakefield ile anlaşma yaptı. Nestle, Toll House'u markalaştıracak, tarifini paketlerinde basacak ve Ruht Wakefield'in ömür boyu tedarikçisi olacaktı.




İşte size orijinal Nestle Toll House tarifi, paketin üzerinde yazdığı gibi :)







Malzemeler:

2 1/4 cups un (280 gr.)
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 cup tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında) (227 gr.)
3/4 cup beyaz toz şeker (150 gr.)
3/4 cup esmer toz şeker (165 gr.)
1 tatlı kaşığı vanilya
2 yumurta
2 cups damla çikolata (320 gr.)
1 cup doğranmış fındık (isteğe bağlı)(100 gr.)

Yapılışı:
Fırınımızı 190 dereceye ayarlayalım.
 Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyelim. tereyağı, esmer şeker, beyaz şeker, vanilyayı krema haline gelinceye dek mikserle karıştıralım. Yumurtaları teker teker ekleyerek her seferinde iyice karışmasını sağlayalım. Unlu toz karışımımızı ekleyelim ve iyice karıştıralım. En son damla çikolata ve fındıklarımızı ekleyip karıştıralım.  tepsimize fırın kağıdımızı serip üzerine karışımımızdan 1 yemek kaşığı yardımı ile alıp tepsimize koyalım. 9-10 dakika kadar altın rengine dönünceye kadar pişirelim. Fırından aldıktan sonra 2 dakika tepside bekletip, tel ızgara üzerinde soğutalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder